Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

„Kraljevstvo slepih“ Kire Džejn Bakston – knjiga nedelje Vulkan izdavaštva

21.
3.
2023.

Roman u kojem plašljivci postaju heroji

Vulkan izdavaštvo je za knjigu nedelje proglasilo roman Kraljevstvo slepih, prvenac američke autorke Kire Džejn Bakston koji će oduševiti ljubitelje apokaliptičnih priča prožetih inteligentnim smislom za humor.

Priča je ispripovedana iz perspektive pripitomljene i razmažene vrane po imenu Ser, koja provodi dane rugajući se divljim vranama koje obleću Sijetl i uživa u čarima lagodnog života sa svojim vlasnikom Velikim Džimom. Međutim, sudbina ga kažnjava zbog nadmenog stava: Veliki Džim se razboleo i Ser je prinuđen da se vrati svojim divljim korenima. Na tom putu pridružuje mu se Denis, veran ali prilično blentav Džimov pas.

Kročivši u urbanu džunglu, Ser dolazi do zastrašujućeg otkrića: Sijetl je u ruševinama, stanovništvo se međusobno poubijalo i pretvorilo u zombije, koji kontrolišu čak i TV program! Ser otpočinje uzbudljivo putovanje kroz uništeni grad, rešen da sazna istinu i spase čovečanstvo. Jer šta bi još mogao da izgubi?

„Apokalipsa iz perspektive inteligentnih, komunikativnih životinja. Sjajna mešavina smešnog i tragičnog!“ – Pablišers vikli

Keri Džejn Bakston je američka autorka čiji su tekstovi objavljivani u Njujork tajmsu, Njujorkeru, Hafington postu i mnogim drugim novinama i časopisima. Debitantski roman Kraljevstvo slepih bio je u užem izboru za mnoge književne nagrade, a Book Riot ga je proglasio najboljom knjigom 2019. godine.

Kraljevstvo slepih potražite ove nedelje na sajtu vulkani.rs, gde vas očekuje 30% dodatnog popusta uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.