Pretraži sajt

Nova zbirka priča Nikole Đurička „Konačno sve dogodovštine jednog Džonija“ u prodaji

19.
1.
2023.

Za osmeh od prve do poslednje stranice

Posle prve zbirke priča Dogodovštine jednog Džonija, koja je osvojila srca mališana, omiljeni glumac Nikola Đuričko odlučio je da obraduje najmlađe čitaoce i vrati se u svet maštovitog dečaka koji obožava da priča priče. Džoni je napisao sve svoje dogodovštine, pa ćete, uz one dobro poznate, u knjizi Konačno sve dogodovštine jednog Džonija pronaći i 15 novih priča.

Nova zbirka kratkih humorističnih priča nastala iz mašte izvanrednog Đurička, baš kao i prethodna, ima jedan jedini cilj – da na dečjim licima izmami široke osmehe.

Džoni ima pune džepove dogodovština. Uglavnom je veseo, pokoji put tužan, retko ljut i pomalo zaljubljen. Ponekad leti u oblacima, pa pomeša prošlost, sadašnjost i budućnost. Džoni ne govori uvek istinu, ali veruje da su njegove priče istinitije od najvećih istina.

Džonijeve duhovite i zabavne priče namenjene su kako mlađim, tako i starijim školarcima, a za galeriju fantastičnih komičnih likova i ovoga puta bio je zadužen čuveni ilustrator Tihomir Čelanović.

Književni prvenac Nikole Đurička – Dogodovštine jednog Džonija – doneo mu je Nagradu za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti na Sajmu knjiga u Novom Sadu 2019. godine.

Konačno sve dogodovštine jednog Džonija u tvrdom povezu potražite na sajtu vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.