Pretraži sajt
%
×
DO 50% NA POPULARNU PSIHOLOGIJU
dana sati minuta sekundi

Vulkančićeva preporuka za čitanje na raspustu

12.
1.
2023.

Uzbudljiva avantura može da počne!

Vulkančić je za najmlađe odabrao tri knjige koje su pravi izbor za čitanje tokom januarskog školskog raspusta. Roditelji, pridružite se vašim mališanima i zajedno uživajte u proverenom štivu i neodoljivoj zabavi.

Omiljene Tea sisterke uplovile su u novu avanturu i organizovale jedan baš super muzički događaj. U knjizi Tea sisterke: Koncert od srca sa najvećim nestrpljenjem čeka se koncert Violetinog džez benda! Ona je jedna od pet drugarica sa kojom se sestra čuvenog Džeronima Stiltona, Tea, sprijateljila na prestižnom koledžu Mišford.

Tea sisterke obožavaju da putuju, ali još više vole da rešavaju komplikovane zagonetke, istražuju misteriozne slučajeve i pomažu drugima u nevolji. One su spremne da pomere planine kako bi ostvarile svoj cilj. Niki dolazi iz Australije i obožava avanture na otvorenom. Francuskinja Kolet je veoma lepa i ponosna je na svoj izgled; uvek je otvorena za nove ideje. Paulina je Peruanka i vrlo je vešta s računarima. Pamela je poreklom iz Tanzanije i toliko voli da jede picu da bi je rado jela ceo dan. Violeta dolazi iz Kine, voli klasičnu muziku i sanja da postane violinistkinja.

Poznati glumac i dečji pisac Nikola Đuričko obradovao nas je dopunjenim izdanjem prve zbirke priča Dogodovštine jednog Džonija, koja je osvojila srca mališana. U knjizi Konačno sve dogodovštine jednog Džonija pronaći ćete 15 novih humorističnih priča, nastalih iz mašte izvanrednog Đurička.

Džonijeve duhovite i zabavne priče namenjene su kako mlađim, tako i starijim školarcima, a za galeriju fantastičnih komičnih likova i ovoga puta bio je zadužen čuveni ilustrator Tihomir Čelanović.

Još jedna odlična preporuka je i dečji roman Srebrna strela Leva Grosmana, uz koji će najmlađi čitaoci, zajedno sa glavnim junacima, doći do važnih životnih pouka.

Kejt i njen mlađi brat Tom vode prilično nezanimljive živote i sve što žele jeste da dožive neku uzbudljivu avanturu. A onda će Kejt za svoj jedanaesti rođendan od ujaka dobiti neverovatan poklon – pravu-pravcatu parnu lokomotivu! Premda Kejtini i Tomovi roditelji žele da je vrate, brat i sestra imaju druge planove – uostalom, kao i Srebrna strela. Uskoro duž magičnih pruga stižu do železničke stanice, gde ih čeka mnoštvo divnih životinja, koje, ispostaviće se, umeju da pričaju. One spremno čekaju da se ukrcaju, a Kejt i Tom ubrzo shvataju da je njihov zadatak da ih otprate kući.

Da li će uspeti u tome pre nego što bude prekasno?

Lev Grosman je autor pet romana i bestseler trilogije Mađioničari, koja je objavljena u trideset zemalja i prilagođena za televiziju.

Sva dečja izdanja potražite na vulkancic.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.