Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Legendarna ljubavna priča u romanu „Carica Sisi“

8.
12.
2022.

Čuvena žena velikih snova kao večna inspiracija

Iz pera autorke Điđi Grifis nastala je raskošna i očaravajuća istorijska fikcija koja na svojim stranicama oživljava lik nezaboravne austrijske carice. Ovo uzbudljivo štivo, protkano romantičnim šaputanjima i dvorskim intrigama, donosi priču o strastvenoj i iskrenoj ženi, i teškim izborima između srca i dužnosti, priču o Elizabeti Bavarskoj – čuvenoj Sisi.

Žena koja je očarala austrijskog cara osvojiće i vaše srce, jer je Vulkan izdavaštvo ovu istorijsku romansu učinio dostupnom čitaocima u Srbiji.

Savršenu inspiraciju u ljubavnom životu snažne žene koja je postigla nemoguće pronašli su i tvorci Netflix-ove serije Carica, prema kojoj je Điđi Grifis i napisala ovaj izuzetni roman.

Godine 1853. bavarska princeza Helena vredno se sprema za udaju za cara Austrije Franca Jozefa. Za to vreme, njena mlađa sestra Elizabeta, poznata kao Sisi, sanja o romantičnoj ljubavi i uglavnom provodi vreme tako što jaše, šeta šumom ili crta. Želi da bude slobodna i srećna i da se ludo zaljubi. Ona zna da je život nešto više od svečanih zakuski i korseta – kad bi joj samo neko dozvolio da sve to iskusi iz prve ruke.

Ali kаda se Sisi i Franc sasvim neočekivano sretnu u vrtovima palate, daleko od radoznalih očiju i nemilosrdne kritike dvora, njihova se privlačnost ne može poreći. I kako se njihovi razgovori pretvaraju u nešto više, oni će uskoro morati da biraju između očekivanja svojih porodica i vatrenih želja svojih srca.

Elizabeta je oduševljena Francovom ponudom i željno prihvata, što izaziva bolan rascep u njenom bliskom odnosu sa Helenom.

„Raskošna priča koja vas neće razočarati.“ – Pablišers vikli

„Uzbudljiv i potpuno neodoljiv roman o neverovatnoj ženi.“ – Ivi Danmor, autorka bestselera Njujork tajmsa Bringing Down the Duke

Carica Sisi nam donosi početak romanse koja postavlja pitanje: šta biste učinili za ljubav?“ – Dženi L. Volš, autorka knjige Becoming Bonnie

„Elegantna proza koja tka očaravajuću tapiseriju od romantike i dvorske intrige. Od početka do kraja, bićete oduševljeni.“ – Lorejn Hit, autorka bestselera Njujork tajmsa

Kad okrenete poslednju stranicu knjige, poželećete da ostanete u njenom svetu.

Bezvremenu priču o mladoj slobodoumnoj ženi velikih snova, poznatoj po svojoj lepoti i eleganciji, Carica Sisi potražite na sajtu vulkani.rs ili u knjižarama Vulkan širom Srbije.