Pretraži sajt
%
×
3 DEČJE KNJIGE ZA 999 RSD
dana sati minuta sekundi

„Kad vukovi zovu“ Hansa Rosenfelta uskoro u prodaji

27.
7.
2022.

Prva knjiga novog serijala švedskog majstora napetosti

Ako ste pomislili da možete bezbedno da zakoračite u skandinavske šume, Hans Rosenfelt će vas ubediti da niste u pravu. U romanu Kad vukovi zovu, tvorac televizijske serije Most (The Bridge) još jednom je dokazao da je jedan od najvećih švedskih autora misterioznih priča isprepletenih tragedijom, pohlepom i dubokim tajnama iz prošlosti.

Kada su ljudski ostaci pronađeni u stomaku mrtve vučice u zabačenom gradu Haparanda na severu Švedske, policajka Hana zna da ovo leto neće biti kao ostala. Telo žrtve povezano je sa krvavim poslom s drogom s druge strane granice u Finskoj. Ali kako je žrtva završila u šumi nadomak Haparande? I gde su droga i novac nestali?

Hana i njene kolege istražuju sve mogućnosti. Međutim, vremena je malo, a oni nisu jedini koji tragaju. Kada se u gradu pojavi zagonetna i opasna Katja, neočekivani i brutalni događaji počinju da se gomilaju. Za samo nekoliko dana, miran život u Haparandi preokrenuo se naglavačke. Ponajviše za Hanu, koja je konačno primorana da se suoči sa svojom prošlošću.

Rosenfelt udahnjuje život Haparandi na više načina. On joj dozvoljava da ispriča svoju priču, i to je skoro poetično. Autor prikazuje osiromašeni i po mnogo čemu zaboravljeni grad i okolinu, ali njegovim rečima to mesto oživljava. Mračan ali zadivljujući, Kad vukovi zovu je roman koji spaja divlji osećaj izolovanosti sa mnogim moralnim dilemama.

„Skandinavski noar u svom najmračnijem obliku – tako hladan i jeziv da oduzima dah. Ovo je priča koja dugo ostaje u mislima.“ – Daily Mail

„Čudesno napeto; roman koji prikazuje društveni milje na sumornom dalekom severu.“ – Nederlands Dagblad

„Droga i kriminal su u središtu radnje, ali kod Rosenfelta još ima mesta za toplinu i empatiju.“ – Smålandsposten

Hans Rosenfelt, hvaljeni pisac kriminalističkih romana, važi za jednog od najboljih na međunarodnoj sceni u ovom žanru. Kad vukovi zovu je njegov prvi roman koji je napisao samostalno. Sa Mikaelom Jortom je objavio serijal knjiga o genijalnom detektivu Sebastijanu Bergmanu, takođe u izdanju Vulkan izdavaštva. Kad vukovi zovu uskoro na vulkani.rs!

Trenutno nema komentara