Pretraži sajt
%
×
DO 50% POPUSTA NA ODABRANE VULKANČIĆ KNJIGE
dana sati minuta sekundi

Nabavite već danas fantastični roman Holanđanka

30.
6.
2020.

Potresna i iskrena ispovest junakinje Marajke, smeštena u surovo i dramatično vreme. Holanđanka će oduševiti sve ljubitelje romansiranih istorijskih priča. Ljubavna drama nastala iz mašte spisateljice Elen Kit obradovaće sve ljubitelje dirljivih, originalnih sudbina, potkrepljenih istorijskim činjenicama.

Amsterdam, maj 1943. Dok lale cvetaju, nacističke trupe sve više stežu obruč oko grada. Poslednji trzaji holandskog pokreta otpora nestaju, a Marajke de Graf i njen muž uhapšeni su i deportovani u koncentracione logore u Nemačkoj. Marajke se našla pred teškim izazovom: mora da bira između spore smrti u radnom logoru i šanse da preživi ako se pridruži logorskom bordelu.

S druge strane žice, SS oficir Karl Miler stiže u logor s nadom da će ostvariti očeva očekivanja o ratnoj slavi. Međutim, suočen s brutalnom rutinom nadležnih i svakodnevicom punom egzekucija i kazni, žudi za bekstvom. Tada upoznaje Marajke, a njihov susret promeniće im živote zauvek.

Na drugom kraju sveta, u Buenos Ajresu, Lučano Vagner našao se u vojnom zatočeništvu tokom argentinskog Prljavog rata. Pokušava da pronađe načine da pruži otpor iz zatvorske ćelije koju možda nikada neće napustiti, trudeći se da održi nadu o slobodi. Od Holandije, preko Nemačke pa sve do Argentine, Holanđanka plete priče o tri osobe koje dele jednu tajnu.

Knjiga je prevedena na nekoliko jezika, oduševila je čitaoce širom planete i odmah se našla na prvom mestu kanadske liste bestselera. Ispunite vrele letnje dane na najbolji mogući način, uz izuzetno književno delo koje će okupirati vaše misli i probuditi emocije. Holanđanku možete kupiti u svim knjižarama Vulkan širom Srbije, kao i putem sajta www.vulkani.rs.