Vulkan Izdavastvo | DONATO KARIZI DOBIO NAGRADU!
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
sreda, 18. april 2018.
DONATO KARIZI DOBIO NAGRADU!

Donato Karizi je italijanski pisac najprodavanijeg trilera (preko tri miliona prodatih primeraka). On je za film The Girl In The Fog, koji je snimljen po knjizi Noć mi te uzima (La Ragazza Nella Nebbia) osvojio nagradu koja mu je dodeljena na 62. David Di Donatello ceremoniji održanoj u Rimu.

Na ovoj ceremoniji prisustvovao je i čuveni američki reditelj Stiven Spilberg (Steven Spielberg) radi promovisanja svog  novog filma Ready Player One i kako bi uručio nagradu Donatu Kariziju za najboljeg novog režisera.

Ovaj film Karizi je posvetio ženama, a kako kaže „Gde nema žena, nema ni priča!“. Ipak, njegovo posebno oduševljenje usledilo je kada mu je upravo Spilberg uručio nagradu, jer njega kao režisera a pre svega kao čoveka najviše ceni.

O knjizi:

Zlo je pravi pokretač svake priče. Roman, film ili video-igrica u kojima je sve dobro, nikome ne bi bili interesantni... Zapamtite: zlo je ono što čini priču.

Noć u kojoj se sve zauvek promenilo bila je maglovita i hladna, u varošici skrivenoj među senkama Alpa. Možda je baš zbog te magle automobil specijalnog agenta Fogela sleteo s puta. On je u šoku – ne seća se zašto je tu gde jeste, ni kako je tamo dospeo. Ipak, jedno je sigurno: trebalo je da bude na nekom drugom mestu, daleko odatle.

Zapravo, prošla su dva meseca otkako je jedna devojčica iz sela nestala u magli. Dva meseca kako se Fogel bavi tim slučajem, koji je postao prava medijska senzacija. A upravo to je njegova specijalnost. Ne zna ništa o DNK analizama, ne zna šta da radi sa otkrićima forenzičara, ali u jednom je nenadmašan: zna kako da manipuliše medijima. Da privuče kamere, osvoji naslovnice svih dnevnih novina. To je njegova igra, njegov potpis. Čovek bez skrupula siguran u svoje metode, majstor zbog kojeg zločin dobija ono što mu pripada: osim razrešenja, svakom zločinu potrebna je i publika.

Da, trebalo bi da je već otišao, daleko od ovih nepristupačnih planina. Onda, zašto je još ovde? I zašto je sleteo s puta? A povrh svega, pošto nije povređen, čija je krv na njegovom odelu?


DONATO KARIZI 
rođen je 1973. u Italiji. Studirao je pravo i kriminologiju, pre nego što je počeo da se bavi pisanjem. Od 1999. pisao je scenarije za televiziju. Njegov prvi roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih književnih nagrada i preveden je na desetine jezika. Karizi živi u Rimu.