Vulkan Izdavastvo | Dobitnik Goodreads Choice nagrade za najbolji
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
petak, 14. februar 2020.
Dobitnik Goodreads Choice nagrade za najbolji triler godine: Tihi pacijent

Volite uzbudljive, napete i nepredvidive trilere? Izvanredan debitantski roman Aleksa Majklidisa Tihi pacijent hipnotisaće vas već na prvim stranicama. O samom romanu najbolje govore milioni oduševljenih čitalaca širom sveta, kao i brojna priznanja, među kojima je i Goodreads Choice nagrada u kategoriji najbolji triler i misterija godine. Studiozno proučavanje glavnih karaktera, znalački raspoređeni obrti i neverovatna završnica dobrineli su da ova očaravajuća psihološka misterija postane bestseler Njujork tajmsa, Sandej tajmsa, kao i najprodavaniji triler na Amazonu.

Šokantan psihološki triler Tihi pacijent na početku nas upoznaje s detaljima zločina koji je počinjen šest godina ranije. Naizgled savršen život čuvene slikarke Ališe promeniće se u jednom trenutku, kada bez reči i, naizgled bez razloga, ubije svog supruga. Posle toga, Ališa nije odgovarala na pitanja, čak ni kad je optužena za ubistvo. Ćutala je i kad je uhapšena, odbijajući da prizna ili porekne krivicu – nikada više nije progovorila. Misteriju njene tišine pokušaće da otkrije mlad i ambiciozan psihijatar Teo. Vođen opsesijom, preći će sopstvene granice bez razmišljanja da li je uopšte spreman da čuje istinu.

Iako je reč o debitantskom romanu, Aleks Majklidis i ranije je postizao velike uspehe kao scenarista. Potpisuje scenario za film The Devil You Know (2013) s Rozamund Pajk u glavnoj ulozi, a sarađivao je i na pisanju scenarija The Brits Are Coming (2018) s Umom Turman, Timom Rotom i Sofijom Vergarom u glavnim ulogama. Kad govorimo o Tihom Pacijentu, poznati glumac Bred Pit i njegova producentska kuća Plan B otkupili su prava za realizaciju filma koji će biti inspirisan upravo ovim popularnim romanom.