Vulkan Izdavastvo | Sastanak na neviđeno u romanu Ljubila sam Tol
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
ponedeljak, 04. februar 2019.
Sastanak na neviđeno u romanu Ljubila sam Tolstoja

Romantična priča Ljubila sam Tolstoja autorke Peni Rid pisana je za sve ljubitelje ruskih klasika. Knjige Peni Rid nalaze se na vrhu svih relevantnih top-lista, a Vulkan izdavaštvo prvi put objavljuje delo ove autorke. Slični naslovi mogu se naći među knjigama Aleksandre Poter, Lorin Vajsberger i drugih.

Glavna junakinja romana Ljubila sam Tolstoja je Ana, romantična duša koja obožava ljubavne priče sa tužnim krajem, a posebno ruske klasike. Nikada joj nije palo na pamet da izađe na sastanak na neviđeno, sve do tada. Kad se Lukas pojavi, ona shvata da uopšte nije onakav kakvim ga je zamišljala. Iako je visok i zgodan, uopšte ne izgleda kao umetnik. Nakon propalog sastanka, Ana se raduje prvom predavanju iz ruske književnosti. Kad se vrata amfiteatra otvore i on uđe – ovoga puta u odelu – ne preostaje joj ništa drugo nego da poželi da pobegne. Da se sakrije. Ili da jednostavno nestane.

Peni Rid je bestseler autorka Njujork tajmsa, Volstrit žurnala i Ju-Es-Ej tudeja. Pre nego što je počela da piše knjige, radila je kao biomedicinski istraživač. Trenutno radi kao mama s punim radnim vremenom, a svaki slobodan trenutak koristi da plete, hekla i šije.