Vulkan Izdavastvo | Posetite nas na Sajmu knjiga i upoznajte doma
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
petak, 11. oktobar 2019.
Posetite nas na Sajmu knjiga i upoznajte domaće autore!

Ove godine u fokusu su izuzetna dela savremenih domaćih autora, ali i klasici srpske književnosti koji vekovima ne gube na aktuelnosti. Romanom Posljednji muškarac Muharem Bazdulj potvrdio je zbog čega je jedan od najčitanijih pisaca današnjice. Ovo romaneskno ostvarenje razlikuje se od prethodnih pre svega po tome što je pisac uspeo da dočara totalitet života. Nakon susreta sa Neli u romanu Ivana Tokina setićete se velikih istina i velikih laži, osetićete slast i gorčinu života, ali i značaj istinske ljubavi. Uživali smo čitajući Roman u slikama, a sada iz pera čuvene Gordane Kuić stiže i Roman u pričama, deveta romansijerska tkanica. U osnovi romana su četiri ljubavne priče s mnogo rukavaca, a pripoveda se o četiri veka života u Srbiji. Retke su knjige koje naslovom zaintrigiraju čitaoce i koje već na prvim stranicama potpuno zaokupe njihovu pažnju. Upravo takvo je delo Veroslava Rančića koje nosi neobičan naziv – Zašto Bog mrzi žene. U novom romanu Jeste i biće autor Aleksandar Jugović s velikom žestinom, bez oklevanja, spreman da očara i zgrozi, pokazuje naličje ljubavi i ljudskog karaktera. Osim pomenutih savremenih romana, čitaoci će imati priliku da uživaju i u klasicima srpske književnosti. Edicija Tragovi obuhvata vanvremenska dela, među njima i roman Ive Andrića Omer-paša Latas, koji samo potvrđuje da je Andrić bio vrhunski romansijer. Ljubitelji tradicionalne književnosti teško da će odoleti tradicionalnoj kuhinji. Kuvar pod nazivom Siti i srećni, koji potpisuje Tanja Anđelković, inspirisaće vas da osmislite recepte za najrazličitija jela, zavolite kuvanje i uživate u njemu. Pored toga, oplemeniće vaše domaćinstvo, a na trpezi ćete konačno imati stara jela pripremljena na moderan način.

 Kao i svake godine, posetioci štanda Vulkan izdavaštva u Hali 1 imaće priliku da se upoznaju i druže sa vodećim imenima domaće književne scene. 

 

TRAMVAJ KULTURE

Pridružite nam se u neverovatnoj vožnji Tramvajem kulture, koji će vas odvesti na Sajam knjiga, najznačajniju kulturnu manifestaciju u regionu! Tramvaj će ljubitelje književnosti besplatno prevoziti u nedelju, 20. oktobra od 14 do 18 sati i u subotu 26. oktobra u istom terminu. Tokom vožnje, putnicima će se pridružiti i specijalni gosti – Muharem Bazdulj, Ivan Tokin i Bogdan Stevanović poznatiji kao Blogdan. Autori Vulkan izdavaštva pročitaće omiljene odlomke iz svojih novih romana i pozvati čitaoce da im se pridruže na potpisivanju knjiga. Ne propustite neverovatnu priliku da upoznate omiljene pisce, razmenite utiske i obogatite se novim saznanjima. Dođite da zajedno promovišemo književnost, kulturu i proslavimo najveći praznik knjige! Pored besplatnog prevoza, čitaoci će dobiti vaučere sa dodatnim popustima, koje će moći da iskoriste na štandu Vulkan izdavaštva na Sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra.

 

  RASPORED GOSTOVANJA PISACA NA ŠTANDU VULKAN IZDAVAŠTVA U HALI 1

 

Nedelja, 20. oktobar

Miodrag Majić 15 – 16 h

Ivan Tokin 16 – 17 h


Ponedeljak, 21. oktobar

Zorana Schultz 16 – 17 h

Tanja Anđelković 17 – 18 h

Veroslav Rančić 18 – 19 h

 

Utorak, 22. oktobar

Aleksandar Jugović 16 – 17 h

Miloš Latinović 17 – 18 h

Slavica Erdeljanović Curk 18 – 19 h

 

Sreda, 23. oktobar

Slavica Erdeljanović Curk 15 – 16 h

Zorana Schultz 17 – 18 h

Tanja Anđelković 18 – 19 h

 

Četvrtak, 24. oktobar

Slobodan Stanišić 12 – 13 h

Zorana Jovanović Zorannah 14 – 16 h

Aleksandar Jugović 17 – 18 h

 

Petak, 25. oktobar

Bojan Jokanović 13 – 14 h

Bogdan Stevanović 15 – 16 h

Miloš Latinović 16 – 17 h

Muharem Bazdulj 17 – 18 h

Gordana Kuić 18 – 19 h

 

Subota, 26. oktobar

Slobodan Stanišić 12 – 13 h

Bojan Jokanović 13 – 14 h

Bogdan Stevanović 15 – 16 h

Muharem Bazdulj 16 – 17 h

Ivan Tokin 17 – 18 h

Miodrag Majić 18 – 19 h