Vulkan Izdavastvo | Knjiga koja je oborila sve rekorde: Ovo će ma
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
četvrtak, 29. avgust 2019.
Knjiga koja je oborila sve rekorde: Ovo će malo da boli

Najprodavanija knjiga iz oblasti ne-fikcije u istoriji: Ovo će malo da boli


Ovo će malo da boli, bestseler preveden na 36 jezika, najprodavanija je knjiga iz oblasti nefikcije u 2018. godini, a sa milion i po prodatih primeraka, ušla je u istoriju kao najprodavanija e-knjiga svih vremena. Više od godinu dana nalazi se na top-listi najčitanijih knjiga Sandej tajmsa, a koliko je popularna govori i podatak da je u toku adaptacija knjige u produkciji BBC-ja. Po izboru Sandej tajmsa, Eskvajera, Gardijana, Spektatora Dejli ekspresa, Ovo će malo da boli proglašena je za knjigu godine. Osvojila je čak četiri Nacionalne književne nagrade (Book of the Year, Non-Fiction Book of the Year, New Writer of the Year i Zoe Ball Book Club Book of the Year) i time oborila sve rekorde.

Nakon mnogo neprospavanih noći i propuštenih rođendana i vikenda, komediograf i nekadašnji lekar-pripravnik Adam Kej napisao je duhovitu i neverovatno dirljivu priču o životu u krugu bolnice. Čitajući, razmislićete o ceni koju plaćaju svi profesionalci koji brinu o našem zdravlju, ljudi koji rade nemogući posao, dajući sve od sebe. Njihove radne nedelje traju po devedeset sedam sati, često imaju samo nekoliko sekundi da odluče o nečijem životu, a na redovan san i slobodno vreme odavno su zaboravili.

Jedno je sigurno – neverovatna životna priča u knjizi Ovo će malo da boli, smešna i bolna ispovest lekara-pripravnika neće vas ostaviti ravnodušnim. Autor ovog zastrašujućeg, istovremeno i duhovitog dnevnika je Adam Kej. Neko vreme je radio kao lekar, i upravo iz tih zapisa nastala je knjiga Ovo će malo da boli. Kej je danas nagrađivan komičar i pisac televizijskih i filmskih scenarija.