Vulkan Izdavastvo | Vulkan izdavaštvo sprema preko 70 novih naslo
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
četvrtak, 04. oktobar 2018.
Vulkan izdavaštvo sprema preko 70 novih naslova za Sajam knjiga

U knjižari Vulkan KCB održana je konferencija za medije povodom predstojećeg 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Tom prilikom Vulkan izdavaštvo najavilo je preko 70 novih naslova koje će obradovati sve ljubitelje književnosti. U prethodnih godinu dana između dva Sajma knjiga Vulkan izdavaštvo objavilo je preko 500 naslova iz oblasti beletristike, domaće književnosti, enciklopedijskih izdanja i dečje književnosti. 

Glavni gost iz inostranstva na štandu Vulkan izdavaštva na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće rumunski pisac Igor Bergler. On će tom prilikom predstaviti hit Bukurešta, intrigantnu knjigu Izgubljena Biblija. O kakvoj knjizi je reč govori podatak da je u pitanju najprodavaniji roman u Rumuniji u poslednjih 20 godina.

Na Vulkanovom štandu naći će se i nove knjige dobro poznatih pisaca bestselera kao što su: Gijom Muso Devojka i noć, Donato Karizi Čovek iz lavirinta, Jusi Adler-Olsen Selfi, Mateo Strukul Dinastija Mediči: Propast jedne porodice, Džodžo Mojes Zauvek moj dragi...

Pored brojnih svetskih bestselera, čitaoce očekuju i klasici, dela iz popularne psihologije kao i istorijske monografije, među kojima posebno mesto zauzima dopunjeno izdanje Ilustrovane istorije Srba, u kojem se po prvi put na vanvremensko delo Vladimira Ćorovića nadovezuje tekst Miana St. Protića koji obrađuje burne godine srpske istorije od Prvog svetskog rata do poslednje decenije XX veka.

Naši najmlađi čitaoci pronaći će nove omiljene romane tradicionalno na Vulkančić štandu, a za one nešto starije tu je edicija Vulkan Young Adult, iz koje izdvajamo knjige Rozamund Hodž Surova lepota, Šeron Has Roat Nevidljivai mnoge druge.

I ovogodišnji Sajam obeležiće romani mnogobrojnih domaćih autora. Na Vulkanovoj konferenciji svoje knjige predstavili su Olivera Jovanović, Filip Grbić, Milan St. Protić i Slobodan Stanišić. 

Nova knjiga Olivere Jovanović Vreme je ljudsko talas na kamenu predstavlja spoj istorijskih činjenica i umetničke fikcije. Nakon Olivere, prisutnima se obratio naš mladi istaknuti i nagrađivani pisac Filip Grbić, autor romana Prelest. Milan St. Protić vrhunski poznavalac istorije, čiji je roman prvenac Sinajsko jevanđelje publika sa oduševljenjem prihvatila, novu knjigu Zemlja Viljema Tela,  piše inspirisan Švajcarskom, zemljom u kojoj je i sam boravio.

Kao i uvek, posvećen najmlađim čitaocima, autor najlepših dečijih priča, Slobodan Stanišić, predstavio je knjige iz biblioteke Istorijska potraga. Osmišljena na vrlo kreativan i zabavan način, ova izdanja ulepšaće mališanima detinjstvo i naučiti ih najbitnije činjenice o velikanima srpske istorije.

Ovo su samo neka od istaknutih imena i naslova koji će krasiti Vulkanove štandove od 21. do 28. oktobra na predstojećem Sajmu knjiga. Osim standardnih sajamskih popusta, sve kupce očekuju pokloni, druženja i tradicionalno dobra zabava!

 

Foto: Boris Bakalov