VELIKA KNJIGA PRONALAZAKA | LAROUSSE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

LAROUSSE Pročitaj više

VELIKA KNJIGA PRONALAZAKA

Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Knjiga o pronalascima koja je podeljena na osam velikih tema: zdravlje, igra i zabava, odeća i obuća, škola, ishrana, komunikacija, transport.
Zapanjujuća, neverovatna, zabavna enciklopedija!

U knjizi je ispričana priča o više od 40 pronalazaka: pasta za zube, papir i pisanje, video-igre, vakcina, farmerke, mobilni telefon, skuter, mp3… Deca će naći i odgovre: „Ko je izmislio?“ „Kako se zove pronalazač ili naučnik?“ Postoje i duple strane koje prate istoriju jednog pronalaska.
Da bi deca lakše prihvatila i usvojila znanje, knjiga je puna anegdota, istorijiskih blic podsećanja, ali i neobičnih istina koje smo svrstali pod zajednički naziv „Baš šašavo!“
Na kraju knjige je grafički prikaz svih velikih otkrića, od praistorije do naših dana, koja su promenila svet.

SENZACIONALNO! 
• Da li znate da postoji... superlepak protiv ožiljaka?
Francuski istraživači usavršili su vrstu medicinskog lepka koji odlično zatvara duboke rane, i to u roku od nekoliko sekundi. U budućnosti neće biti potrebe za ušivanjem i šavovima koji kasnije ostavljaju ružne ožiljke! 
• Da li znate da postoji... vakcina bez uboda? 
Da, uskoro će se vakcinacija vršiti bez ikakvog bockanja i bola!
• O fotografiji - moda autoportreta 
Selfi je autoportret koji se lako snima smartfonom i šalje prijateljima na društvenim mrežama. Danas to svi rade, čak i papa i astronauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici.
• Komunikacija 2050
Evo par primera: hologrami na smartfonu, naočare za virtuelnu stvarnost, meki tableti koje ćete moći da savijete i spakujete u džep… Sledeće godine ili tek 2050?
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar