ŽUDNJA ZA ŽIVOTOM | Irving Stoun
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

IRVING STOUN (1903–1989) bio je američki pisac, poznat po svojim biografskim romanima slavnih ličnosti. Roditelji su mu se razveli, a kada se majka preudala Irving je uzeo očuhovo prezime. Od majke je nasledio strast za čitanjem i obrazovanjem. Dobio je titulu magistra iz oblasti pisanja, umetnosti i nauke na Univerzitetu u Južnoj Kaliforniji. Knjigu Žudnja za životom napisao je inspirisan Van Gogovim pismima bratu. Dok je pisao roman, mnogo vremena je proveo u Italiji, istražujući život ovog velikog umetnika, a imao je svu pomoć italijanske vlade. Pročitaj više

ŽUDNJA ZA ŽIVOTOM

Oblast: Drama
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 375
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Van Gog bi danas bio veoma bogat čovek. Ta činjenica zapanjuje ako se ima u vidu da je on tokom svog kratkog života bukvalno gladovao. Njegova zaostavština se meri stotinama miliona dolara. Zašto stalno to ističemo? Taj raskorak između vrednosti njegovog dela samo četiri godine nakon smrti i tokom njegovog života, prosto zapanjuje. Prezren, neshvaćen, ali fanatično odan svom unutrašnjem pozivu, svestan da mu nije ostalo puno vremena, on izbacuje sliku za slikom kao neka slikarska mašina. Beskompromisno. Možda je ta reč formula za dosezanje i razumevanje vrhunske umetnosti. Ili je to samo stvar poštenja.

ljubicic sonja
Jedna od mojih najomiljenijih knjiga, koja divno prikazuje Van Gogov zivot.. Do kraja price uspela sam da se podpuno unesem u njegov haotican zivot pun nesrece, ludila i dubokih osecanja..
Bajceta Tijana
Kupila sam ovu knjigu sa nevericom, nisam ni pomislila da je toliko dobra !!!
Isidora
Kakav zivot! Kakva divna knjiga!
Tamara VvG
Trenutno je citam, odusevljena sam. Ne samo da opisuje zivot Van Goga vec nam i kazuje koliko je tezak zivot umetnika a ta teskoca je ustvari vecinom slucajeva i sama inspiracija... Procenite sami koliko je njegov zivot bio tezak ako je postigao sve ono sto jeste za vrlo kratko vreme. Preporucujem je svima.
Dodajte svoj komentar