ATLAS OPISAN NEBOM | Goran Petrović
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

GORAN PETROVIĆ rođen je 1961. u Kraljevu. Studirao je jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Dugo je radio kao bibliotekar u ogranku gradske biblioteke u Žiči, a potom kao urednik časopisa Povelja gradske biblioteke u Kraljevu. Objavio je, pored ostalog, knjigu kratke proze Saveti za lakši život, romane Atlas opisan nebom, Opsada crkve svetog spasa, Sitničarnica kod srećne ruke. Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima su NIN-ova (2001), Borislav Pekić, Borislav Stanković, kao i Oktobarska nagrada grada Kraljeva. Prvog novembra 2012. izabran je za dopisnog člana SANU. Pročitaj više

ATLAS OPISAN NEBOM

Oblast: Razlike
ISBN: 978-86-7804-839-5
Format: 140x205mm
br. str.: 256
povez: broš
Pismo: ćirilica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Atlas opisan nebom je prvi roman Gorana Petrovića. Ovom knjigom Petrović se vinuo u sam vrh savremene srpske književnosti. Reč je o vrlo neobičnoj i zagonetnoj knjizi koja je stekla verne čitaoce i imala više izdanja. U njoj se otvaraju novi putevi književne imaginacije.

Ima knjiga sa kojima ne znate šta da radite: jednom kada ih pročitate, više vas nikad ne napuštaju. Snaga mašte, fantastike i jedna posebna poetička ubedljivost čine da ova knjiga bude večno mlada: nešto u njoj uvek hoće više. To je jedina knjiga koju bi i Kiš i Pavić voleli da su napisali.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar