DA SU SAMO VAŠI RODITELJI PROČITALI OVU KNJIGU: SREĆOM, VI JESTE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Filipa Peri je britanska spisateljica i psihoterapeut. Nakon dvadesetogodišnjeg psihoterapeutskog iskustva, pridružila se priznatoj organizaciji Škola života, koja ljudima udeljuje savete o mnogobrojnim životnim pitanjima. Godinama unazad, Filipa Peri je objavljivala kolumne u različitim časopisima iz oblasti psihologije. I dalje u magazinu Red odgovara na pitanja čitalaca kojima je potreban savet. Njena prva objavljena knjiga je grafički roman o psihoterapeutu i njegovom klijentu, u kojem se stvari prikazuju iz dvojake perspektive – ispitivača i ispitanika, dok autorkin glas provejava kroz fusnote. Spisateljsku karijeru nakon toga usmerava na nefikciju, te objavljuje stručne knjige, u kojima sistematizuje svoje dugogodišnje psihoterapeutsko iskustvo. Pročitaj više

DA SU SAMO VAŠI RODITELJI PROČITALI OVU KNJIGU: SREĆOM, VI JESTE

Oblast:
ISBN: 978-86-10-03331-1
Format: 145x205
br. str.: 272
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,20 DIN
Ušteda: 179,80 DIN
Ljubav se ne može delegirati – briga o detetu do izvesne mere može, ali ljubav ne. Niti se pružanje te ljubavi može odlagati: detetu je ljubav, barem od jednog roditelja, potrebna svakodnevno.

Govoreći sa stanovišta dvadesetogodišnjeg iskustva, renomirani psihoterapeut Filipa Peri iznosi autentičan pogled na koncept roditeljstva. Autorka odstupa od etiketa „dobar“ i „loš“ roditelj, imperativa sreće i savršenstva, naglašavajući koliko je važno da ostvarite postojanu vezu s detetom umesto da se zaglavite u iscrpljujućim šablonima konflikata ili povlačenja. Jer, ne zaboravite: svi roditelji prave greške – bitno je ispraviti ih.

Ponekad pomišljate da su važni samo grandiozni gestovi poput odlaska u zabavni park ili velikog rođendanskog poklona, dok okosnicu kvalitetnog odnosa zapravo predstavlja svakodnevna interakcija. Vaše reči su tek mali deo toga; veći deo čine toplina, dodir, dobra volja i poštovanje koje detetu ukazujete. Dobre namere nekad mogu imati štetne posledice, a neretko problem leži u tome što su očekivanja roditelja prevelika. Nemoguće je sve vreme biti savršeno usklađen s detetom, jer se svi mi razvijamo različitim tempom. Ova knjiga će vam pružiti širu sliku roditeljstva i pomoći da uvidite šta možete da uradite kako bi se vaše dete razvilo kao ličnost. 

Pozitivna pažnja koju poklanjamo deci nikad nije uzaludna!
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar