Vulkan Izdavastvo | Knjiga | KNJIGA O LJUDIMA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

Dr Adam Raderford (1975) britanski je genetičar, autor i voditelj. Bio je urednik audio-vizuelnog sadržaja za časopis Nature deset godina, čest je saradnik u listu The Guardian, domaćin BBC Radio 4 programa Inside Science, autor je nekoliko dokumentarnih radova o nauci, a objavio je i veoma interesantne i popularne knjige koje se bave genetikom i poreklom života. Pročitaj više

KNJIGA O LJUDIMA

Oblast: Popularna psihologija
ISBN: 978-86-10-02865-2
Format: 145x205
br. str.: 256
povez: bros
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Volimo da sebe smatramo izuzetnim bićima, ali da li je zaista nešto posebno u nama što nas izdvaja od drugih životinja? Ljudi su najtanja grana na jednom porodičnom stablu koje obuhvata četiri milijarde godina, mnogo promena i milijardu vrsta. Svi ti organizmi su ukorenjeni u jednom poreklu, sa zajedničkim kodom koji osigurava naše postojanje. Ovaj paradoks − da je naša biologija nejasna, a mi sebe smatramo posebnim − predstavlja srž onoga što jesmo.

U ovom originalnom i zabavnom opisu života na Zemlji, Adam Raderford istražuje osobine koje su se nekada smatrale isključivo ljudskim, a ispostavilo se da nije baš tako: nismo jedina vrsta koja komunicira, pravi alate, koristi vatru, ili ima seks iz drugih razloga osim zarad pravljenja nove verzije nas samih. Evolucija nam je, međutim, omogućila da razvijemo našu kulturu na nivo složenosti koji nadmašuje bilo koju drugu opaženu prirodu. 

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar