EKSPEDICIJE ZEMALJSKIH HRONIKA - PUTOVANJA U MITSKU BUDUĆNOST | Zaharija Sičin
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

ZAHARIJA SIČIN (1920–2010), eminentni orijentalista i biblijski naučnik, poznat je i po vrsnom umeću čitanja sumerskih glinenih tablica i drugih antičkih tekstova. Diplomirao je na Londonskom univerzitetu i godinama radio kao novinar i urednik u Izraelu. Iako zvanična nauka ne priznaje Sičinove knjige, postale su izuzetno popularne. Prodate su u više miliona primeraka širom sveta i prevedene na više od 25 jezika. Pročitaj više

EKSPEDICIJE ZEMALJSKIH HRONIKA - PUTOVANJA U MITSKU BUDUĆNOST

Oblast: Popularna nauka
ISBN: 978-86-7804-382-6
Format: 140mm x 205mm
br. str.: 290
povez: tvrd
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Zaharija Sičin, autor bestseler serijala Zemaljske hronike, prvi put obelodanjuje svoja istraživanja na terenu i pustolovne ekspedicije, koje su ga dovele do zaključka da su antički mitovi zapravo bili sećanja na stvarne događaje, da su bogovi drevnih naroda bili posetioci koji su na Zemlju došli s druge planete, te da u ovom našem solarnom sistemu nismo sami. 

U ovoj autobiografskoj knjizi, Zeharija Sičin poverava čitaocu svoje sveobuhvatno poznavanje antike i iskustva s terena, ali i dosad neobjavljene fotografije iz njegove lične zbirke. Ovde on govori o svojim osećanjima i unutrašnjim sponama, koje ga povezuju s prošlošću predaka.

Ekspedicije zemaljskih hronika predstavljaju maestralnu istorijsku i arheološku avanturu u potrazi za poreklom čovečanstva.

Da li je Troja samo delo grčkog pesnika ili je to stvarno poprište bitaka i umiranja heroja, arena u kojoj su osvetoljubivi bogovi koristili ljude kao pione?

Da li je Atlantida postojala ili je priča o njoj alegorijski mit? Da li je Novi svet bio povezan s civilizacijom Starog sveta milionima godina pre Kolumba?

Sičinove ekspedicije odgovaraju na ova pitanja vodeći čitaoce od Jukatana preko Krita i starog Egipta do biblijskih zemalja. Njegovi pustolovni poduhvati otkrivaju zašto arheolozi skrivaju podatke o poreklu meksičkih Olmeka i drevne dokaze o postojanju NLO-a u Turskoj. Ostale potrage vode ga kroz svete lokalitete Jerusalima, Jordana, Sirije i Libana, gde traga za dokazima o bogovima vanzemaljcima na spomenicima i muralima ovih drevnih civilizacija.

Ako su njegove Zemaljske hronike izveštaji o prošlosti bogova i ljudi, Ekspedicije predstavljaju materijalne dokaze njegovih izuzetnih ideja. Od hramova Maja u Meksiku do sakrivenih predmeta u Istanbulu, od boravišta sumerske boginje do grčkih ostrva, pred nama se odvija uzbudljiva priča o našem poreklu, našoj istoriji i budućnosti koja nas čeka.

Sasha Lukic
Moglo bi se reci da je ova knjiga nekakav "vodic" ili pak "sazetak" svega onoga o cemu je Sicin pisao u "Zemaljskim hronikama" (dopunjena autenticnim fotografijama iz Sicinove zbirke). Medjutim, kada bismo je nazvali tako, negirali bismo sve one emocije koje izviru iz nje; svu onu predanost s kojom je Sicin izucavao Bibliju, arheoloska nalazista itd. Jedina istorijsko-arheoloska knjiga ciji kraj me zamalo nije rasplakao.
Dodajte svoj komentar