Vulkan Izdavastvo | Knjiga | PROKLETSTVO
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

HAROLD ROBINS (1916–1997) bio je američki pisac popularnih romana. Jedan je od najprodavanijih pisaca svih vremena, sa više od 25 bestselera, prodatih u preko 750 miliona primeraka, prevedenih na 32 jezika. Rođen je u Njujorku, kao dete ruskih i poljskih Jevreja imigranata. Posle njegove smrti objavljeno je desetak knjiga, zahvaljujući udovici Džejn Robins. Smatra se da je, dok je bio živ, Harold zarađivao više od bilo kog pisca do tada, i da je sav taj novac nemilosrdno trošio na hedonizam, seksualne fantazije i svoje hirove. Pročitaj više

PROKLETSTVO

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-00791-6
Format: 145x205
br. str.: 280
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Istoričarka umetnosti Medison Dupre ume da prepozna falsifikat čim ga vidi. Kada joj tajanstveni doktor Kasim ponudi primamljivu zaradu ako „otkupi“ figuricu skarabeja ukradenu iz Tutankamonove grobnice, ona zna da bi trebalo da odbije i produži dalje. Ipak, Medison odbacuje oprez i priprema se za potragu za Srcem Egipta.
I pre nego što je stigla da spakuje kofere, mora da beži jer je optužena za ubistvo. Tragovi je odvode u Englesku, u Stounhendž, gde se druidski seks kult klanja „boginji ljubavi“, ženi sa dovoljno ličnog bogatstva da sebi kupi vojsku obožavalaca. Medison pronalazi sopstvenog obožavaoca u liku egipatskog stručnjaka za starine kome zna da može da veruje, i koji podstiče njenu strast.
Došavši u Egipat u potrazi za skarabejem, Medison će biti zarobljena u zemlji faraona kada joj na aerodromu oduzmu pasoš. Ona zna da ju je izigrao Kasim, koji veruje da Srce Egipta ima moć da opčini mase da podrže njegov tajni cilj.
Od slavne pijace Kan el Kalili do Doline kraljeva, i neverovatnih divova iz Abu Simbela, Medison pažljivo pronalazi svoj put između pljačkaša grobova, ubica i političkih fanatika, vešto izbegavajući i drevna i savremena prokletstva kako bi ostala u životu.

„Harold Robins je majstor!“ Plejboj
„Robins ima sposobnost da potpuno obuzme pažnju čitaoca.“ Čikago tribjun
„Njegovi likovi su neodoljivi, dijalozi dramatični, a stil jednostavan i neposredan.“ Los Anđeles tajms
„Robins uhvati čitaoca i ne pušta ga.“ Pablišers vikli
„Izvanredna i senzacionalna proza... Zapanjujuće dobro napisana.“ Kirkus rivjuz
 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar