UPORIŠTE I | Stiven King
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

STIVEN KING rođen je 1947. u Portlandu. Još kao student Univerziteta u Mejnu, počeo je da piše nedeljnu kolumnu za školski list. Bio je aktivni član studentskog senata, podržavao je antiratni pokret i oštro kritikovao rat u Vijetnamu. Diplomirao je engleski jezik 1970. godine. Oženio se 1971. Tabitom, koju je poznavao iz studentskih dana. Pošto profesorska plata nije bila dovoljna za plaćanje stana i za život, počeo je da piše priče za muške magazine. Prvu knjigu objavio je 1974. Do sada je objavio preko 50 knjiga koje su prevedene na gotovo sve svetske jezike. Ima troje dece i četvoro unučadi. King je 2003. godine dobio Orden američke književne fondacije za doprinos svetskoj književnosti. Pročitaj više

UPORIŠTE I

Oblast: Fantastika
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 415
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Smak sveta nastupa u nanosekundi, sa računarskom greškom u tajnoj vojnoj laboratoriji i milion slučajnih kontakata koji su samo karike u lančanom pismu smrti.

A evo i sumornog sveta posle toga: sveta lišenog svih institucija i devedeset procenata stanovnika. To je svet u kojem šačica uspaničenih preživelih bira stranu – ili biva izabrana. Svet u kojem dobro počiva na krhkim plećima Majke Ebigejl stare 108 godina – dok su najgori košmari zla otelotvoreni u čoveku smrtonosnog osmeha i neobjašnjivih moći: u Rendalu Flegu, mračnjaku.
 

Marijana Lapajne
Remek delo. Citao sam deo Skrobonjinog prevoda pre 20 godina i odlepio. Film nije ni prineti knjizi.Alnari svaka Vam cast, posle romana To ovo je pun pogodak. Sada samo da sto pre stampate 2.i 3. deo.
Vladimir Kramar
Pri kraju sam prvog dela, i obavezno uzimam drugi deo pa kasnije i treći. Knjiga je mnogo dobra, ko voli naučnu fantastiku i čistu fikciju svideće mu se zasigurno. Ko je gledao film Im Legend e iz ove knjigu su uzeti neki delovi za film :)
Stefan Ferjuc
U knjizari dok sam bio u nedoumici koju Kingovu knjigu da uzmem , ova knjiga mi je zapala za oko . Procitao sam na prvim stranicama "PROCITATI PRE KUPOVINE" i stekao utisak da necu moci da pratim knjigu, ako nisam procitao stari neki deo pre ovoga . Da li mi neko, ko je citao ovu knjigu, moze reci da li sam stekao pogresan utisak o knjizi i da li cu stvarno moci da skapiram i pratim desavanja u njoj , posto je King napisao da je ovo expanzija ? Hvala unapred :)
Dodajte svoj komentar