Vulkan Izdavastvo | Knjiga | DNEVNIK CRNOG ĐAVOLA: UKRADENE TAJNE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

DEJVID KINI se bavio novinarstvom, a njegovi članci izlazili su u velikim novinskim izdanjima poput Njujork tajmsa i Vašington posta. Dobitnik je Pulicerove nagrade za 2005. godinu. Živi u Nju Džerziju, SAD.ROBERT VITMAN je penzionisani agent FBI-ja sa višestrukim odlikovanjima. Specijalizovan za umetnine, Vitman je vodio neke od najvećih istraga FBI-ja o ukradenim umetničkim delima. Rođen je u Japanu 1955. godine, gde mu je otac bio stacioniran kao američki vojnik. Pročitaj više

DNEVNIK CRNOG ĐAVOLA: UKRADENE TAJNE TREĆEG RAJHA

Oblast: Detektivski romani
Format: 145x205 mm
br. str.: 360
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Epohalna pripovest o Drugom svetskom ratu, uokvirena uzbudljivom detektivskom pričom, istražuje nestanak dnevnika Alfreda Rozenberga, „glavnog filozofa“ Adolfa Hitlera i pruža novi pogled na dolazak nacista na vlast i nastanak Holokausta.

Alfred Rozenberg je od samog početka bio uticajna figura u najužem krugu oko Adolfa Hitlera. Po nastanku Trećeg rajha, njegovo životno delo posvećeno rasističkoj filozofiji postalo je kamen temeljac nacističke ideologije.
Rozenbergov dnevnik – pet stotina rukom pisanih stranica, koje nude užasavajući pogled u um „intelektualnog prvosveštenika gospodarske rase“ – otkriven je krajem rata u jednom bavarskom zamku. Tužioci su ga ispitali za vreme Nirnberškog suđenja za ratne zločine, ali je misteriozno nestao nakon što je Rozenberg osuđen i pogubljen.

Dnevnik crnog đavola nudi ključne uvide u dešavanja u najužem krugu nacističkog režima – i psihu čoveka čija je radikalna vizija dovela do Konačnog rešenja.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar