Vulkan Izdavastvo | Knjiga | ZAMKA ZA SNOVE
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

STIVEN KING rođen je 1947. u Portlandu. Još kao student Univerziteta u Mejnu, počeo je da piše nedeljnu kolumnu za školski list. Bio je aktivni član studentskog senata, podržavao je antiratni pokret i oštro kritikovao rat u Vijetnamu. Diplomirao je engleski jezik 1970. godine. Oženio se 1971. Tabitom, koju je poznavao iz studentskih dana. Pošto profesorska plata nije bila dovoljna za plaćanje stana i za život, počeo je da piše priče za muške magazine. Prvu knjigu objavio je 1974. Do sada je objavio preko 50 knjiga koje su prevedene na gotovo sve svetske jezike. Ima troje dece i četvoro unučadi. King je 2003. godine dobio Orden američke književne fondacije za doprinos svetskoj književnosti. Pročitaj više

ZAMKA ZA SNOVE

Oblast: Misterija i horor
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 488
povez: broš
Pismo:
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Nekada davno, u Deriju, opsednutom gradu, četiri dečaka su uradila jednu veoma hrabru stvar. U svakom slučaju – dobru stvar, možda čak i izvanrednu. Nešto što ih je promenilo na način koji jedva da će ikada razumeti.

Posle dvadeset i pet godina, ti dečaci su postali muškarci s odvojenim životima i problemima. Ali, veze među njima nisu prekinute. Svake godine, tokom sezone lova, ovi momci se ponovo sastaju u šumama Mejna. Ove godine je na njihov logor naleteo izbezumljeni stranac, koji je mumlao nešto nerazumljivo o svetlima na nebu. Njegovo buncanje se pokazalo uznemirujuće istinitim. Posle kraćeg vremena, ovi ljudi će se upustiti u užasavajuću borbu sa bićem sa drugog sveta. Njihova jedina šansa za opstanak krije se u njihovoj zajedničkoj prošlosti - i u zamci za snove.

Ovaj roman Stivena Kinga je prvenstveno priča o tome kako se muškarci sećaju i kako pronalaze hrabrost u sebi. Zamka za snove je roman zaprepašćujućeg opsega – King se nikada ranije nije toliko otvoreno nadmetao sa srcem tame.

KOMENTARI IZDAVAČA
Izvinjavamo se zbog propusta i što su vam pokvarili uživanje u knjizi. Timovi prevodilaca i lektora se menjaju i u budućim izdanjima neće biti takvih grešaka. Hvala na razumevanju.
[Alnari]
Dragana Nikolic
Kingov roman koji je na mene ostavio najjači utisak. Pa, bar do sada. Ovo je jedna od onih knjiga koje ne možete da ispustite iz ruku. Fantastičan način pripovedanja će vas lako odvesti u njegov svet. Okretaće vam želudac i slamati srce - sve na istim stranicama. Drugi deo jeste sporiji, više psihološki, ali ništa to meni nije smetalo. Film nije loš ali, kao i u većini slučajeva, ni blizu knjizi. A sada jedna kritika na račun izdavača. Imam izdanje iz 2014. (koje potpisuje Vulkan) i ništa se nije promenilo, pravopisnih grešaka i dalje ima prilično. Postoji i jedna mala greška na zadnjoj korici. Ne treba da stoji "dvadeset pet godina kasnije", već dvadeset i tri. Dečaci su to nešto hrabro učinili 1978, dok se borba za vanzemaljcima dešava 2001. godine.
Isidora
Petorica drugara iz detinjstva u borbi protiv vanzemaljaca. To je, ukratko, radnja ovog romana jedinstvenog pripovedaca Stivena Kinga. Ali knjiga sadrzi i mnogo vise, a sto je najvaznije, upravo ono sto volim kod ovog pisca: fantasticnu tehniku pripovedanja, iskreno razumevanje detinjstva, sjajne sporedne price, humor. Roman pocinje tako dobro, ali je predugacak i prosto pada u drugom delu. Dobro, ovo sigurno nije najbolja Kingova knjiga. Ali meni je zadovoljstvo naci se u njegovom univerzumu i za to sam spremna da progledam kroz prste. Najvaznije je da se posle strasnog iskustva kada je bio blizu smrti, King vratio pisanju.
Todorovic Srdjan
Knjiga mnogo bolja od ne tako loseg filma...
slavica sladakovic
Film ni blizu knjizi....kralj...vodolija,naravno..
Vidi još. . .
Dodajte svoj komentar