DUGO PUTOVANJE KUĆI - OUTLET | Nadifa Mohamed
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

NADIFA MOHAMED rođena je u Hargeisi, u Somaliji, 1981. godine. Sa porodicom se privremeno preselila u London 1986. godine, ali posle izbijanja somalijskog građanskog rata povratak u domovinu bio je nemoguć. Na Oksfordu je studirala istoriju i političke nauke. Izabrana je za jednu od najboljih mladih britanskih romanopisaca 2013. godine. Do sada je objavila tri romana, među kojima je Dugo putovanje kući, roman koji je osvojio mnogobrojna međunarodna priznanja. Pročitaj više

DUGO PUTOVANJE KUĆI - OUTLET

Oblast: Drama
ISBN:
Format: 105x198mm
br. str.: 288
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Ova priča počinje daleko - na ulicama Adena, i davno - u sparno leto 1935. godine. Džama je desetogodišnjak koji je odrastao u sirotinjskom delu Adena, učeći kako da preživi na ulici. Posle iznenadne majčine smrti, Džama se usuđuje da krene na odvažno putovanje sa nadom da će pronaći oca kojeg nikada nije video.

Drugi svetski rat je na pomolu, italijanski fašisti kontrolišu delove istočne Afrike, a mali Džama hrabro korača kroz Džibuti, razrušenu Eritreju i Sudan, sve do Egipta i Velike Britanije. Na tom putovanju dugom više od hiljadu milja, dečak postaje svedok užasa brutalnog rata, ne gubivši nadu da će jednog dana pronaći oca.

Predivno napisana, na trenutke duhovita, uznemirujuća i srceparajuća, knjiga Dugo putovanje kući živopisna je priča o ljubavi, prijateljstvu i bezgraničnoj nadi, ali isto tako i i dirljiva priča o tome kako je Drugi svetski rat uticao na Afriku i brojne porodice rasuo širom sveta.
Tanja Jovanović
Predivna knjiga koja govori o odrastanju jednog dečaka i njegove borbe za uspeh u životu. Priča o ljubavi, prijateljstvu i odrastanju u siromašnoj i ratom zahvaćenoj zemlji.
Dodajte svoj komentar