ZABORAVLJENI RAJ | Nadifa Mohamed
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

NADIFA MOHAMED rođena je u Hargeisi, u Somaliji, 1981. godine. Sa porodicom se privremeno preselila u London 1986. godine, ali posle izbijanja somalijskog građanskog rata povratak u domovinu bio je nemoguć. Na Oksfordu je studirala istoriju i političke nauke. Izabrana je za jednu od najboljih mladih britanskih romanopisaca 2013. godine. Do sada je objavila tri romana, među kojima je Dugo putovanje kući, roman koji je osvojio mnogobrojna međunarodna priznanja. Pročitaj više

ZABORAVLJENI RAJ

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01295-8
Format: 145x205
br. str.: 238
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Godina je 1988. Na talasima peščanih dina hrabro se prikrada šapat revolucije. Pod vatrenim plaštom građanskog rata, Somalijom gospodari surova diktatura i zalazi u najsitnije pore zemlje i društva. Potrebna je svačija snaga da bi se tiraniji stalo na kraj.

Devetogodišnja Deko napušta izbeglički kamp u kom je odrasla i na ulicama glavnog grada pokušava da se domogne novog para cipela.

Kavsar, usamljena udovica, u svojoj maloj kući sa vrtom, usred pustinje, nastoji da uguši patnju za izgubljenim detetom i zaleči ožiljke na telu i duši.

Filsan, kao pravi heroj i ratnik, odlazi iz Mogadiša na sever zemlje da se priključi obračunu sa pobunjenicima.

Sudbine tri krhke žene neraskidivo će povezati hrabrost, solidarnost i vera u bolje sutra.

Ova nezaboravna priča o običnim ljudima koji su se obreli u teškim vremenima predstavlja dirljivo svedočanstvo o snazi pojedinca u beskompromisnoj borbi protiv surovog sistema.

„Čaroban portret tri nezaboravne heroine!“ ‒ Booklist

„Intimna i iskrena pripovest vredna divljenja!“ ‒ Sandi telegraf
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar