OPSADA CRKVE SVETOG SPASA | Goran Petrović
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

GORAN PETROVIĆ rođen je 1961. u Kraljevu. Studirao je jugoslovensku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Dugo je radio kao bibliotekar u ogranku gradske biblioteke u Žiči, a potom kao urednik časopisa Povelja gradske biblioteke u Kraljevu. Objavio je, pored ostalog, knjigu kratke proze Saveti za lakši život, romane Atlas opisan nebom, Opsada crkve svetog spasa, Sitničarnica kod srećne ruke. Dobitnik je mnogih nagrada, među kojima su NIN-ova (2001), Borislav Pekić, Borislav Stanković, kao i Oktobarska nagrada grada Kraljeva. Prvog novembra 2012. izabran je za dopisnog člana SANU. Pročitaj više

OPSADA CRKVE SVETOG SPASA

Oblast: Razlike
ISBN: 978-86-7804-505-9
Format: 140mm x 205mm
br. str.: 393
povez: broš
Pismo: ćirilica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Opsada crkve Svetog Spasa je remek-delo srpske književnosti ravno onima koja su u drugim razdobljima nastajala ispod pera Andrića i Crnjanskog, ili Kiša i Pekića. Objavljen u preko sto hiljada primeraka, ovaj roman dokazuje da najbolja dela velike književnosti i u tome mogu premašiti niže vrste literature.
Opsada crkve Svetog Spasa zahvata od srednjeg veka do kraja dvadesetog veka čitav jedan milenijum istorije i kulture, razvoja identiteta i promena društva, oblika života i imaginacije.
 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar