TEORIJA SVEGA: ČUDESNI ŽIVOT STIVENA HOKINGA | Džejn Hoking
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

DŽEJN HOKING prva je supruga čuvenog astrofizičara Stivena Hokinga. Veći deo života provela je u Kembridžu. Njena knjiga At Home in France objavljena je 1994, a zatim je usledila Music to Move the Stars 1999. godine. Predavala je književnost i bavila se horskim i solo pevanjem. Posle skoro trideset godina zajedničkog života i troje dece, njihov brak okončao se razvodom. Život sa ovim neprevaziđenim naučnikom Džejn je opisala u knjizi Teorija svega: čudesni život Stivena Hokinga, po kojoj je 2014. godine snimljen film. Pročitaj više

TEORIJA SVEGA: ČUDESNI ŽIVOT STIVENA HOKINGA

Oblast: Biografije i memoari
ISBN: 978-86-10-01333-7
Format: 145x205
br. str.: 432
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 999,00 DIN
Na sajtu: 799,00 DIN
Ušteda: 200,00 DIN

Njegov blistavi um promenio je naš svet. Njena beskrajna ljubav promenila je njegov.

Šezdesetih godina prošlog veka, Stiven Hoking se tokom studija kosmologije na Kembridžu zaljubljuje u studentkinju Džejn. Posvećen ljubavi i nauci, ovaj briljantni mladić nije ni slutio da će ga zadesiti bolest zbog koje će biti osuđen na doživotnu bitku za opstanak.

Džejn nesebično odlučuje da ostane pored njega, a ljubav i bezuslovna podrška uliće im hrabrost da zasnuju porodicu. Dok se Stivenovo telo iz godine u godinu suočava sa sve većom patnjom i ograničenjima, njegov um neumorno teži istraživanju krajnjih granica teorijske fizike.

Kroz brojne nesuglasice, ali i iskrenu privrženost, njih dvoje prkosili su preprekama i zajedno ostvarili više nego što su mogli i da sanjaju.

„Džejn govori o svom bivšem suprugu sa puno topline, iskrenosti i poštovanja.“ ‒ Sunday Express

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar