DECA HURINOVA - TP | Dž.R.R. Tolkin
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

DŽ. R. R. TOLKIN rođen je 3. januara 1892. godine u Blumfontejnu, današnjoj Južnoafričkoj Republici. Po završetku Prvog svetskog rata, ostvario je zapaženu karijeru i postao jedan od najznačajnijih filologa na svetu. Međutim, danas je najpoznatiji kao tvorac Srednje zemlje i autor dela kao što su Hobit i Gospodar prstenova. Umro je 2. septembra 1973. godine, u osamdeset prvoj godini života. Pročitaj više

DECA HURINOVA - TP

Oblast: Tinejdž
ISBN:
Format: 145x205mm
br. str.: 304
povez: tvrd
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

„Postoje priče o Srednjoj Zemlji iz vremena mnogo pre Gospodara Prstenova, a priča ispričana u ovoj knjizi smeštena je u velikoj regiji koja se nalazila na zapadu iza Sivih Luka: zemlje u kojima je Dvobradi nekada hodio, ali koje su potopljene u velikoj kataklizmi kojom je okončano Prvo razdoblje sveta.
U to davno vreme, Morgot, prvi Mračni Gospodar, prebivao je na Severu, u velikoj tvrđavi Angband, Gvozdenom Paklu, a tragedija Turina i njegove sestre Nienore odvijala se pod senkom straha od Angbanda i rata koji je Morgot vodio protiv vilovnjačkih zemalja i njihovih skrivenih gradova.
Njihovim kratkim i strastvenim životima dominirala je iskonska mržnja koju je Morgot gajio prema njima kao deci Hurina, čoveka koji se usudio da mu prkosi i da mu se ruga u lice. Protiv njih je poslao svog najstrašnijeg slugu, Glaurunga, moćnog duha u obliku ogromnog beskrilnog plamenog zmaja. U ovoj priči o surovom osvajanju i bekstvu, šumskim skrovištima i poterama, o otporu uprkos sve manjoj nadi, Mračni Gospodar i Zmaj prikazani su izuzetno životno i jasno.
Zloban i podrugljiv, Glaurung manipuliše sudbinama Turina i Nienore pomoću đavolski lukavih i prepredenih laži i ispunjava Morgotovu kletvu.“

Branka Blizanac
Moja omiljena oblast! Volite li da gledate "Gospodara prstenova"?
Dodajte svoj komentar