Vulkan Izdavastvo | Knjiga | GORDOST I PREDRASUDA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

DŽEJN OSTIN (1775–1817) rođena je u Stiventonu za koji je ostala vezana čitav život, i nikada se nije udala. Imala je šestoro braće i stariju sestru Kasandru sa kojom je bila jako bliska. Jedini portret po kome znamo kako je Džejn Ostin izgledala jeste skica koju je izradila njena sestra i koja se danas nalazi u muzeju u Londonu. Osnovno obrazovanje dobila je u školi za devojke 1783; prvo u Oksfordu, pa u Sautemptonu. Od 1785. do 1786. pohađala je školu za devojke u Redingu. Bila je natprosečno obrazovana za to vreme, pa se rano posvetila pisanju i prvu priču objavila već 1789. Njeni najpoznatiji romani Gordost i predrasuda i Razum i osećajnost i danas su izuzetno popularni i imali su nekoliko ekranizacija kao filmovi i serije. Pročitaj više

GORDOST I PREDRASUDA

Oblast: Klasici
ISBN:
Format: 145x210
br. str.: 367
povez: broš
Pismo:
Cena: 699,00 DIN
Na sajtu: 559,00 DIN
Ušteda: 140,00 DIN
Gordost i predrasuda, nezaboravni klasik Džejn Ostin, donosi priču o slobodoumnoj devojci Elizabet Benet koja, kao i njene četiri sestre, mora da se uda za bogatog muža. Suočavajući se sa arogantim, imućnim gospodinom Darsijem, Elizabet se upušta u pronicljiva razmišljanja o životu, porodici i tradiciji, u jednom od najlepših ljubavnih romana svih vremena.

Duhovita i inteligentno napisana knjiga, Gordost i predrasuda vodi čitaoca kroz raskošne salone devetnaestovekovne Engleske i čini, prema mišljenju mnogih teoretičara književnosti, neodoljivo i besprekorno štivo.
Bojana Milošević
Najdraži klasik engleske književnosti! Topla preporuka!
Suzana M.Jovanovic
Mnoge su mi knjige ostale u sećanju i mnoge volim, ali je ovaj roman jedan od retkih kome se stalno vraćam. Ne znam šta mi se više dopada, da li prepoznatljivost njenog stila, način na koji pripoveda priču o emociji, koja iz prezira raste u epsku ljubav, do tako opipljivog oslivanja likova i karaktera Elizabete i Darsija. Pritom, verujem, da je ovo jedna od knjiga koja ne datira vreme, već je moderna u svih epohama. Ne znam koliko primeraka sam darivala svojim prijateljicama do sad, ali iskreno verujem da ovu knjigu Takvu svaka dama mora da ima u svojoj biblioteci.
Puki Puki
ovo je bila i ostala najbolja knjiga koju sam ikad procitala! ne zato sto je napisana bog zna kako ili sto joj je radnja bog zna kakva, nego zbog osjecanja koje je u meni izazvala i izaziva svaki put kad je procitam. svako kome je iole stalo do svoje citacke karijere ovu knjigu nikako ne bi smio da izostavi!
Milena Jovanovic
Perfektno, romanticno, njen, definitivno, najbolji roman.
Dodajte svoj komentar