Vulkan Izdavastvo | Knjiga | DRUGA OBALA BOSFORA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

TEREZA REVAJ rođena je u Parizu. Nakon studija književnosti, okrenula se prevođenju romana sa engleskog i nemačkog jezika. Njeni romani prevedeni su na mnoge svetske jezike, a Tereza se smatra jednom od najkvalitetnijih autorki istorijskih romana frankofonog govornog područja. Pročitaj više

DRUGA OBALA BOSFORA

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01044-2
Format: 145x205
br. str.: 349
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Ljubavna priča između istoka i zapada.

U svetlu revolucije i u praskozorje modernog sveta, nova Turska izranja iz pepela nekadašnje otomanske raskoši, a jedna mlada žena otkriva dah nezavisnosti i slobode.

Istanbul, novembar 1918. godine. Bajkoviti grad nalazi se pod žestokom okupacijom saveznika, pobednika Velikog rata. Na obalama Bosfora, između istoka i zapada, nameću se bolni izbori.

Lejla je mlada supruga sekretara sultana Mehmeda VI. Njena svekrva, Čerkeskinja, primorava je da poštuje tradicionalne običaje, ali kada se u njihovu kuću useli francuski oficir i njegova porodica, život uređen po strogim pravilima razbija se u sitne komade. S druge strane, kapetan fregate Luj Gardel ne može da se odupre opojnim iskušenjima kosmopolitskog grada koji vrvi od belih Rusa, pobeglih pred naletom boljševičke revolucije. Za Turke koji se opiru razbijanju zemlje, kucnuo je čas otpora. Lejla se angažuje u borbi uprkos strahu od nepoznatog, a susret sa Hansom Kestnerom, arheologom iz Berlina odanim Mustafi Kemalu, uzdrmaće njen život. Pobunjena Anadolija tada postaje dekor strasne zabranjene ljubavi.

Kaca Rakic
Nina 14 godina (sada 15): Orijent, taj tajanstveni svet pun misterioznih žena, zatvorenih iza zidova kuća, koje nisu ni svesne koju energiju i strast sadrže... Iz pera Tereze Revaj otkriva se svet Orijenta koji kreće da odiše novom energijom i rezignirane žene se menjaju da bi sačuvale svoju naciju.
Dodajte svoj komentar