Vulkan Izdavastvo | Knjiga | HILJADU I JEDNA NOĆ
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

HANAN EL ŠEJH je libanska novinarka, rediteljka i jedna od najpriznatijih savremenih arapskih spisateljica. Rođena je 1945. godine u Libanu, u tradicionalnoj muslimanskoj porodici, a obrazovanje je stekla u Kairu. Radila je kao novinar u Bejrutu, jedno vreme je živela u Saudijskoj Arabiji, a potom se preselila u London.  Autor je jedne zbirke priča i brojnih romana, od kojih je jedan ušao u uži izbor na Indipendent listi nagrada za strani roman. Njena dela prvenstveno odlikuju sudbine tradicionalnih ženskih likova tokom Libanskog građanskog rata.Nedavno je objavila memoare o životu svoje majke – Skakavac i ptica. Napisala je dva pozorišna komada, a sa Timom Saplom je sarađivala na pozorišnoj adaptaciji priča iz Hiljadu i jedne noći. Hanan el &Scaron ... Pročitaj više

HILJADU I JEDNA NOĆ

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01235-4
Format: 145x205
br. str.: 288
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 799,00 DIN
Na sajtu: 639,00 DIN
Ušteda: 160,00 DIN
Prepustite se opojnim pričama neustrašive Šeherezade, upoznajte kralja Šahrijara i zaplovite u egzotične predele Indije i Indokine u novoj, nesvakidašnjoj verziji čuvene pripovesti.

Nakon što je otkrio neverstvo svoje žene, okrutni kralj Šahrijar zahtevao je da mu svake noći dovode po jednu devojku, kojoj je oduzimao nevinost i ujutru je slao u smrt. Uprkos gnevu njegovih podanika, u čijim srcima je tinjalo seme pobune, kralj Šahrijar nastavljao je sa svojim krvavim pirom. Lepa Šeherezada, kćer kraljevog vezira, određena je da bude kraljeva sledeća nevesta. Mudra lepotica ubrzo je skovala plan kako bi stala na put nesreći: kralju je svake noći pripovedala po jednu priču koja je uvek pred zoru dostizala dramatični vrhunac. Obuzet radoznalošću, kralj je ostavljao Šeherezadu u životu čekajući sa nestrpljenjem da priču privede kraju.

Poput nesagledivog okeana, moćne bujice nenadmašnog pripovedačkog dara čitavog Istoka utkane su u nezaboravnu pripovest koja je trajala hiljadu i jednu noć. Čuveni vladari, bajkoviti predeli i nezaboravne junakinje obuzeće sva vaša čula – a onda će nestati sa prvim osvitom zore, samo da bi ponovo oživeli kada Mesec opet zagospodari nebeskim svodom.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar