NEZAVRŠENE PRIČE | Dž.R.R. Tolkin
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

DŽ. R. R. TOLKIN rođen je 3. januara 1892. godine u Blumfontejnu, današnjoj Južnoafričkoj Republici. Po završetku Prvog svetskog rata, ostvario je zapaženu karijeru i postao jedan od najznačajnijih filologa na svetu. Međutim, danas je najpoznatiji kao tvorac Srednje zemlje i autor dela kao što su Hobit i Gospodar prstenova. Umro je 2. septembra 1973. godine, u osamdeset prvoj godini života. Pročitaj više

NEZAVRŠENE PRIČE

Oblast: Epska fantastika
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 587
povez: broš
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Nezavršene priče su zbirka priča koje se odnose na vremenski period od Starijih dana Srednje Zemlje do završetka rata za Prsten i koje pružaju širu sliku događaja o kojima je već bilo govora u Silmarilionu i Gospodaru prstenova.

U središtu pažnje ove knjige nalaze se različita područja Srednje Zemlje i ona sadrži, između ostalog, i Gandalfovo živopisno pripovedanje o tome kako je poslao Patuljke u Bilbovu kuću pod Brdom; zatim pojavljivanje Gospodara Voda, Ulma, pred Tuorom na obalama Belerijanda; precizan opis vojne organizacije Jahača Rohana, kao i sve o potrazi Crnih jahača za Prstenom.

U Nezavršenim pričama nalazi se i jedina sačuvana priča iz mnogovekovnog postojanja Numenora pre njegovog potapanja, kao i sve što je poznato o Petorici Čarobnjaka i Palantirima, a data je i legenda o Amrotu.

Zbirku je priredio Kristofer Tolkin, koji je u predgovoru objasnio raznolikost pristupa koja je bila neophodna da bi svaki od ovih rukopisa bio pripremljen za objavljivanje i koji je dao i neophodne komentare uz svaku od ovih priča.

Kristofer Tolkin je za ovu knjigu ponovo uradio svoju mapu koja je objavljena u Gospodaru prstenova, pridodavši joj i neke nove pojmove i nova imena. U ovoj knjizi nalazi se i jedina mapa Numenora koju je izradio Dž.R.R. Tolkin.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar