OPČINJENA | Ketrin Harison
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

KETRIN HARISON autorka je romanа i biografija, a nedavno je napisala i knjigu o istinskom zločinu – While They Slept: An Inquiti into the Murder od a Family. Živi u Njujorku sa mužem Kolinom, takođe romanopiscem, i troje dece.  Pročitaj više

OPČINJENA

Oblast: Drama
ISBN: 978-86-10-00136-5
Format: 145x205
br. str.: 260
povez: broš
Pismo: latinica
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan
Sankt Peterburg, 1917. godina.

U osvit prve zore nove godine, iz ledom okovane Neve izvučeno je telo ubijenog Raspućina, Ludog Monaha. Njegova kćerka Maša poslata je da živi u carskoj palati sa carem Nikolajem i njegovom porodicom, uključujući i svojeglavog princa Aljošu. Očajnički se nadajući da je Maša nasledila Raspućinove čudesne isceliteljske moći, carica Aleksandra je moli da neguje Aljošu, koji boluje od hemofilije, bolesti krvi zbog koje je dečak vezan za postelju, budući da bi i najobičnija ogrebotina ili tek blagi udarac mogli da budu fatalni.

Dva meseca nakon što je Maša došla u palatu, car je prinuđen da se odrekne prestola, a boljševici stavljaju carsku porodicu u kućni pritvor. Dok Rusijom bukti građanski rat, Maša i Aljoša žale za nekadašnjim životom, pronalazeći utehu jedno u drugom. Kako bi bar na neki način pobegli iz sumorne stvarnosti zatočeništva, oni poput Šeherezade pripovedaju priče – neke ulepšane a neke u potpunosti izmišljene – o ljubavi cara Nikolaja i carice Aleksandre, o Raspućinovim razvratnim dogodovštinama, i o predivnoj i neverovatnoj zemlji na ivici neizbežnih promena. U njihovom čarobnom svetu mašte, slabost se pretvara u snagu, legende postaju istina a budućnost koju nikada neće dočekati izgleda kao da je nadohvat ruke.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar