PONOĆ U SANKT PETERBURGU | Vanora Benet
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Knjiga

VANORA BENET je britanska autorka i višestruko nagrađivana novinarka. Rođena je 1962. godine u Londonu, u porodici muzičara. Objavila je četiri istorijska romana, putopis o Rusiji i knjigu o ratu u Čečeniji. Kao novinar reporter izveštavala je iz Afrike i Francuske, bila dopisnik iz Rusije, a dugi niz godina je radila kao novinar Tajmsa. Dobitnik je britanske Orvelove nagrade za novinarstvo. Živi u Londonu sa porodicom. Pročitaj više

PONOĆ U SANKT PETERBURGU

Oblast: Istorijski romani
ISBN: 978-86-10-01234-7
Format: 145x205
br. str.: 352
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN
Kada sunce sutra izađe, pitam se gde ćemo biti, ti i ja?

Sankt Peterburg, 1911. godina. Mlada Jevrejka Ina Feldman beži u rusku prestonicu u potrazi za utočištem. U vreme kada niko nije bezbedan, porodica Leman prima Inu u svoj dom i pruža joj priliku da pokaže svoj talenat u njihovoj čuvenoj radionici za izradu violina.
 
Mlada lepotica neće ostati nezapažena – vrlo brzo dvojica muškaraca počeće da se bore za njenu naklonost. Jaša, mladić strastvenog i neobuzdanog duha, zanesen idealima revolucije, učiniće da Inino srce zatreperi poput struna violina koje zajedno izrađuju. Sa druge strane, Horas, elegantni Englez zaposlen kod čuvenog Faberžea, uvek zna kako da vrati osmeh na njeno lice, a njegova urođena prefinjenost i blaga narav ulivaju spokoj i sigurnost.

Dok revolucija sve snažnije nagriza društvo i preti da se pretvori u anarhiju i krvoproliće, melodija davno zaboravljene violine postaće jedino utočište, a Ina će morati da odluči kome će poveriti svoju sudbinu.

Od Raspućina do Lenjina, od raskošnih aristokratskih vila do surove oskudice, niti burne ruske istorije prepliću se u ovoj pripovesti koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar