BRAĆA PO DUŠI
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
Njegova svetost 14. DALAJ-LAMA, Tenzin Gjatso, opisuje sebe kao jednostavnog budističkog monaha. On je duhovni vođa Tibeta. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1989. godine. Živi u izgnanstvu u Daramsali u Indiji. Rođen je 1935. u siromašnoj porodici zemljoradnika na severoistočnom Tibetu i u drugoj godini je prepoznat kao reinkarnacija njegovog prethodnika, 13. dalaj-lame. Mnogo je putovao, govoreći u prilog ekumenskog razumevanja, dobrote i saosećanja, poštovanja prirodnog okruženja i, pre svega, mira u svetu. Za više informacija posetite internet sajt www.dalailama.com.DEZMOND MPILO TUTU, nadbiskup emeritus Južne Afrike, postao je istaknuti vođa u krstaškom ratu za pravdu i rasno pomirenje u Južnoafričkoj Republici. Dobio je Nobelovu nagradu za mir 1984. godine. ... Pročitaj više

BRAĆA PO DUŠI

Oblast: Popularna psihologija
ISBN: 978-86-10-01827-1
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 296
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Dvojica duhovnih vođa, dobitnici Nobelove nagrade za mir, dalaj-lama i Dezmond Tutu, upuštaju se u dubokoumnu raspravu u kojoj će razmeniti iskustva o tome kako pronaći sreću uprkos izazovima koje život nameće.

Nikakva mračna sudbina ne određuje budućnost. Mi je određujemo. Svakog dana i svakog trenutka u stanju smo da obnavljamo svoj život i sam kvalitet ljudskog postojanja na planeti. To je moć kojom raspolažemo. Radost i sreća ne mogu se pronaći u stremljenju bilo kom dostignuću ili cilju. One se ne nalaze u bogatstvu ili slavi. Nalaze se jedino u ljudskom umu i srcu, i nadamo se da ćete ih tamo i pronaći. Kako da prihvatimo stvarnost svog života, ništa ne poričući, ali da prevaziđemo bol i patnju koji su neizbežni? A čak i kada nam je život dobar, kako da živimo u radosti kada toliki drugi pate? Ova knjiga jeste pokušaj ne samo da se odgovori na ova pitanja nego i da se očuva ono što su ova dvojica izuzetnih vođa otkrili u svojim dugim životima.

Svaki dan je nova mogućnost da se počne iznova. Svaki dan je vaš rođendan. Neka ova knjiga bude blagoslov za sva osećajna bića uključujući i vas.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar