DAMA S KAMELIJAMA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
ALEKSANDAR DIMA SIN rođen je 1824. godine u Francuskoj. Ovaj pisac i dramaturg bio je vanbračni sin Aleksandra Dime koji ga je zvanično priznao tek 1831. godine. Kada se preselio kod oca u Pariz, upoznao je čuvenu parisku kurtizanu Mariju Diplesi u koju se zaljubio. Zbog razlike u društvenim staležima, njihova ljubavna priča bila je osuđena na propast i inspirisala je nastanak romana Dama s kamelijama, prvi put objavljenog 1848. godine. Aleksandar Dima Sin je 1874. godine primljen u Francusku akademiju nauka, a 1894. dobio je i orden Legije časti. Preminuo je 1895. godine i igrom slučaja, sahranjen je nedaleko od Marije na groblju na Monmartru. Pročitaj više

DAMA S KAMELIJAMA

Oblast: Klasici
ISBN: 978-86-10-01962-9
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 272
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN

Ta mi je ljubav toliko poremetila život da su mi trenuci koje sam provodio daleko od Margerite bili dugi kao godine, te sam osećao potrebu da ih sagorim na plamenu bilo kakve strasti i da ih proživim tako brzo da ih i ne zapazim.

Zaljubivši se u čuvenu parisku kurtizanu Margeritu Gotje, advokat iz ugledne porodice Arman Dival uspeva da u njoj dotakne preostali delić čistog srca i uveri je da ljubav može biti bezuslovna. Međutim, uprkos dubokoj ljubavi, strasti i požudi, dogodiće se preokret koji niko nije očekivao. Može li ljubavni zanos biti jači od stega koje nameće društveni poredak? 

Junaci ove priče upoznaće se sa svim licima ljubavi, od najlepšeg do najružnijeg. Kada više ne budu mogli da vladaju sopstvenim srcem, ono će zavladati celim njihovim bićem. Tada će se njihova ljubav pretočiti u nadu, pa u san, a naposletku, u iskupljenje života.

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar