Vulkan Izdavastvo | Knjiga | MASKA ZA DIMITRIOSA
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
ERIK AMBLER (1909–1998) bio je jedan od najfascinantnijih britanskih pisaca krajem tridesetih godina XX veka. Pet njegovih trilera, moderni klasici, zadržavaju izuzetan osećaj strepnje i užasa koji je ispunjavao Evropu kad je izbio svetski rat. Po nekima su snimljeni filmovi (vredi pomenuti Putovanja u strah, izvanrednu adaptaciju Orsona Velsa), a svi redom bili su bestseleri. Pročitaj više

MASKA ZA DIMITRIOSA

Oblast: Trileri
ISBN: 978-86-10-01859-2
Format: 145 x 205 mm
br. str.: 296
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN
ISTANBUL, TRIDESETE GODINE XX VEKA.

Čarls Latimer zarađuje za život pišuci detektivske priče, obožava sunce i Mediteran, a nepoznato ga snažno privlači. Sudbina je htela da se zatekne u turskoj metropoli i čuje za misterioznog Dimitriosa, ozloglašenog kriminalca, čije je telo upravo izvučeno iz Bosfora. Zagonetni pukovnik Haki moli ga za savet u vezi sa sopstvenim neobjavljenim književnim pokušajem, a zauzvrat ga uvodi u putovanje u srce evropske tame.

Opčinjen tom pričom, radoznali Latimer odlučuje da prati Dimitriosove tragove kako bi prikupio materijal za novu knjigu, a potraga ga vodi do obala Egejskog mora, turskih kvartova Sofije i velelepnih bulevara Bukurešta. Rađaju se sumnje, gomilaju se pitanja, a uskoro sam Latimer postaje taj koga prate. Dok postepeno otkriva sve više o tajanstvenoj istoriji svoje teme, opčinjenost prerasta u opsesiju i on shvata da bi i njegov život mogao da bude ugrožen.

Neponovljivo svedočanstvo jednog vremena u kojem je čovek video sebe u mračnom ogledalu, neuhvatljivom i zlokobnom. 
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar