VIKTORIJA | Marko Krstić
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
MARKO KRSTIĆ rođen je 1979. u Beogradu. Diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Pisao je književnu kritiku za Danas i Politikin Kulturni dodatak. Objavljivao je u književnim časopisima. Jedan je od autora knjige Novi kadrovi – skrajnute vrednosti srpskog filma (filmovi Miće Popovića). Sa Vladimirom Kecmanovićem, Slobodanom Vladušićem, Nikolom Malovićem i Dejanom Stojiljkovićem priredio je knjigu 5. novembar. Radi kao izvršni urednik u Službenom glasniku. Pročitaj više

VIKTORIJA

Oblast: Proza na putu
ISBN: 978-86-7804-535-6
Format: 120mm x 205mm
br. str.: 129
povez: broš
Pismo: latinica
Cena: 599,00 DIN
Na sajtu: 479,00 DIN
Ušteda: 120,00 DIN
 Može li naša savremenost da stane u roman ako se u njemu traga za autentičnim životom? Da li je prijateljstvo važnije od novca, a uspeh od poštenja? Ima li ljubavi i posle svega? Da li je to bila nova revolucija ili sunovrat?
Viktorija je roman koji govori o svemu tome i spaja povratak sa letovanja, umesto čuvenog povratka Čarnojevića iz rata, sa moralnim krahom posle socijalizma – daleko je sunce ostaje još dalje. To je jedan nemogući spoj u kojem Marko Krstić odmah hoće sve, i liriku duše i triler života, i istoriju književnosti i rehabilitaciju (kontra)revolucionarnog sloma.
Viktorija je, međutim, neodoljiva dekoraterka koja na nogama ima sandale. Ljubav ne menja stvari, ali spasava duše. Negde u Evropi, recimo kod nas, nakon Revolucije koja se pretvorila u predstavu.
Raspad društva i ljudskih odnosa u glavnoj ulozi, normalan
život stoji iza kamere i čeka svoju repliku.
 
Novi glas srpske proze.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar