MOJA ODISEJA | Vojkan Borisavljević
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
VOJKAN BORISAVLJEVIĆ rođen je 1947. godine u Zrenjaninu, a od 1948. živi i radi u Beogradu. Nakon završene gimnazije studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Muzičko obrazovanje stekao je u beogradskim školama Dr Vojislav Vučković i Stanković, kao i na privatnim studijama u Parizu. Umetničkim radom se aktivno bavi od 1965. godine. Ceo radni vek proveo je kao slobodan umetnik u okviru Udruženja kompozitora Srbije, sa statusom istaknutog umetnika. Pisao je muziku za pozorište, film i televiziju, popularne i dečje pesme, instrumentalne kompozicije i aranžmane, što do sada čini više hiljada dela različitih žanrova. Bavio se, takođe, i dirigovanjem u pozorištu, na koncertima, festivalima i RTV snimanjima. Radio je na RTV Beograd kao muzički ... Pročitaj više

MOJA ODISEJA

Oblast: Domaći autori
ISBN: 978-86-10-02198-1
Format: 160 x 230 mm
br. str.: 192
povez: tvrd
Pismo: latinica
Cena: 990,00 DIN
Na sajtu: 792,00 DIN
Ušteda: 198,00 DIN

Posvetivši život muzici, Vojkan Borisavljević je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj muzičkoj istoriji, pre svega kao kompozitor i dirigent, a onda i kao aranžer, producent, muzički urednik. Jedno je sigurno – Vojkanova odiseja nastala je smenjivanjem različitih nota, melodija i tonova, zbog čega njegovo muzičko stvaralaštvo možemo okarakterisati kao odraz čarobne simfonije života.

Note i reči imaju jednu sličnost – one su izraz najdubljeg dela čovekovog bića. U autobiografskom delu Moja odiseja Vojkan Borisavljević daje hronološki zapis svoga života, ali uspeva i da dočara duh proteklog vremena, sećajući se legendi jugoslovenske domaće estrade, pozorišta, televizije i filma.

U životu Vojkana Borisavljevića sve bilo je muzika i sve ostaće muzika. Ova knjiga nas podseća na to da ipak postoje odiseje koje nemaju kraja već se nastavljaju večno. Zbog toga ne možemo a da se ne zapitamo šta je čudesnije – muzika ili onaj koji muziku stvara?

Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar