PRIJATELJ
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga

Glavni sajt  |  Oblasti  |  Drama

Sigrid Nunez je američka autorka. Osvojila je brojne književne nagrade i priznanja za svoj dosadašnji rad. Predavala je na Kolumbiji, Prinstonu, Bostonskom univerzitetu. Radila je i kao gostujući pisac-predavač na Amherstu, Smitu, Baruku, Vasaru, Univerzitetu Kalifornija, a od proleća 2019. godine radi i na Univerzitetu Sirakuza. Objavila je sedam romana, a za roman Prijatelj osvojila je Američku nacionalnu nagradu za književnost u oblasti fikcije i postigla veliku popularnost. Pročitaj više

PRIJATELJ

Oblast:
ISBN: 978-86-10-03367-0
Format: 145x205
br. str.: 224
povez: mek
Pismo: latinica
Cena: 899,00 DIN
Na sajtu: 719,00 DIN
Ušteda: 180,00 DIN
AMERIČKA NACIONALNA NAGRADA ZA KNJIŽEVNOST 2018.

Dirljiva priča o prijateljstvu i ljubavi

Knjiga koja će u nama probuditi najskrenija osećanja i uspomene i podsetiti nas na to šta je najvrednije u životu.

Nakon iznenadnog gubitka dugogodišnjeg najboljeg prijatelja i mentora, spisateljica dobija na čuvanje njegovog psa Apolona, ogromnog starog mužjaka nemačke doge kojeg niko ne želi. Između njih dvoje se s vremenom stvara posebna veza: on njoj pruža neku vrstu utehe, ona pokušava da ublaži njegovu nemu patnju za izgubljenim vlasnikom. Svako se na svoj način nosi sa tugom, a kroz opise svakodnevnih, često zabavnih dogodovština, autorka glasno razmišlja o životu i smrti, naročito o književnosti.

Književni biser za sve one koji su imali najboljeg prijatelja, bio on životinja ili ljudsko biće, i iskusili prazninu u duši koja ostaje kada ih izgubimo.
Trenutno nema komentara.
Budite prvi koji će ostaviti svoj komentar.
Dodajte svoj komentar