SALEMOVO | Stiven King
Vulkani
0 KNJIGA, 0
Moja korpa
 
#=Page
Napredna pretraga
STIVEN KING rođen je 1947. u Portlandu. Još kao student Univerziteta u Mejnu, počeo je da piše nedeljnu kolumnu za školski list. Bio je aktivni član studentskog senata, podržavao je antiratni pokret i oštro kritikovao rat u Vijetnamu. Diplomirao je engleski jezik 1970. godine. Oženio se 1971. Tabitom, koju je poznavao iz studentskih dana. Pošto profesorska plata nije bila dovoljna za plaćanje stana i za život, počeo je da piše priče za muške magazine. Prvu knjigu objavio je 1974. Do sada je objavio preko 50 knjiga koje su prevedene na gotovo sve svetske jezike. Ima troje dece i četvoro unučadi. King je 2003. godine dobio Orden američke književne fondacije za doprinos svetskoj književnosti. Pročitaj više

SALEMOVO

Oblast: Misterija i horor
ISBN:
Format: 145x205 mm
br. str.: 622
povez: tvrd
Pismo:
Ovaj naslov trenutno je Rasprodat Obavesti me kad bude dostupan

Salemovo je mali grad u Novoj Engleskoj okovan silama mraka, grad koji postoji samo u piščevoj mašti. Kao i u mnogim drugim takvim gradovima – koji imaju svoju mračnu prošlost –  i u njemu među meštanima kolaju tajni tračevi, dešavaju se neobične stvari i živi uobičajeni broj pijanica i čudaka, ali i pokoji normalan stanovnik. Ben Mirs, pisac skromnih uspeha, vraća se u Salemovo, grad u kojem je kao dečak proveo nekoliko godina, kako bi napisao roman i oslobodio se strahova koji ga progone od detinjstva.  U kući za koju Bena vežu jezive uspomene sada živi novi stanar, čovek koji izaziva sumnju kada klupko misterioznih događaja počinje da se odmotava: dečak je nestao, pas je brutalno ubijen... Uskoro će se iznenađenje pretvoriti u zbunjenost, zbunjenost u konfuziju, a naposletku u užas... U svetu kojem ne važe uobičajena pravila i u kojem je sve moguće.

Marijana Lapajne
Ludilo od knjige. Samo gde je sada zapelo sa Uporistem? Nema ga ni u najavi a Skrobonja je sva tri dela najavljivao za kraj januara 2010. Prvi deo sam kupio jos na Sajmu knjiga a na sajtu ga nema ni u najavi ?
Matovic Bojan
hahahaa, malo cemu se radujem kao novom naslovu naseg omiljenog pisca! :)
Mikanovic Ivana
Knjiga je fenomenalna, ja sam odusevljena!!!
Pupezin Saša
Samo nemojte ovde stati.Objavite još njegovih ranijih radova.Ne mogu ih nigde pronaći.Ovo je fenomenalno.
Vidi još. . .
Dodajte svoj komentar