Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Novi triler Barbare Baraldi „Posmatrač iz senke“ u prodaji

9.
2.
2023.

Neko nas posmatra. Sve vreme.

U trileru sa opskurnim zapletom Posmatrač iz senke, drugom delu trilogije o najboljem profajleru italijanske policije, Barbara Baraldi svojoj protagonistkinji ne daje predaha – ponovo je uvlači u jeziv zločin. Leš sa zašivenim ustima i istetoviranim grudima je prvi u nizu tragičnih događaja. Ubica je uvek korak ispred. U centru je uvek ona, Aurora Skalvijati, izmučena demonima, duhovima i opsesijama, sa svojim bipolarnim poremećajem koji se pogoršava usled nedostatka sna. Da li je ono što Aurora vidi puka uobrazilja? Posmatrač iz senke, zlokobni alter ego koji nosi u sebi, tu je da joj govori da neće uspeti, da hrani njenu paranoju i najgore košmare.

Briljantna, instinktivna, strastvena, jaka i krhka, zarobljena između stvarnosti i halucinacija, sa komadom metka u glavi, Aurora živi sa bolnom prošlošću koja je ostavila ožiljke na njenom telu i u njenom umu. Razapeta između života i smrti, lepa detektivka, odlučna da veruje sopstvenoj intuiciji, odbija da poklekne pod teretom svojih strahova.

Za Auroru su kolege Bruno, Tom i Silvija postali prava porodica koju nikad nije imala. Ali sve će se promeniti kada policija pronađe telo čoveka bez imena i dokumenata pomoću kojih bi mogli da ga identifikuju. Jedini tragovi su zašivena usta, telo podvrgnuto drevnom metodu mučenja i Aurorino ime istetovirano na grudima žrtve.

Osumnjičena da je umešana u ubistvo, ona mora da se bori sa nepoverenjem svojih pretpostavljenih, ali i najbližih saradnika. Čak je i njena veza sa Brunom stavljena na iskušenje. On se pod lažnim imenom uvukao u krug tajnih trka u kojima učestvuju neonacisti i pripadnici organizovanog kriminala, dok su Tom i Silvija previše zauzeti na svojim novim poslovima. I niko od njih ne zna da je postao meta opasnog serijskog ubice.

Roman je za sve ljubitelje trilera i misterije, spremne da na mračnoj stazi budu upleteni u mrežu adrenalina i strepnje za sudbinu likova. Autorka je ponovo uspela da iznenadi, zalazeći dublje u Aurorinu dušu. Barbara Baraldi je vešt alhemičar. Ona vas može naterati da patite. Ona ume da stvori prostor za nadu. Ona zna da se poigra osećanjima likova... i čitalaca.

Posmatrač iz senke, nastavak uzbudljivog trilera Aurora u tami, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.