Pretraži sajt

Fantastična akcija za ljubitelje popularne psihologije: Kupiš 2, čitaš 3 knjige

28.
11.
2022.

Vulkan izdavaštvo odlučilo je da putem sajta vulkani.rs obraduje ljubitelje popularne psihologije specijalnom ponudom u trajanju od čak 11 dana! Od 28. novembra do 8. decembra kupovinom dve knjige sa spiska naslova obuhvaćenih akcijom, treću dobijate za jedan dinar.

Preporučujemo vam nekoliko naslova uz koje ćete ove zime pronaći unutrašnji mir i istražiti dubinu svoje duše.

Sublimirajući svoju bezvremensku mudrost, stečenu tokom perioda monaštva, u praktične korake koje svako od nas može da preduzima, a koji čine život značajno sadržajnijim i manje anksioznim, Džej Šeti, zvezda društvenih mreža i domaćin podkasta On Purpose, u svojoj osnažujućoj knjizi Razmišljajte poput monaha otkriva nam kako da svakog dana pripremamo svoj um da pronađe mir i svrhu. Šeti je nakon trogodišnjeg monaškog života u Indiji postao jedan od najpoznatijih svetskih lidera u treniranju razmišljanja.

Principi predočeni u knjizi Četiri indijske mudrosti Karolin Frizu ispuniće vam dušu i pratiti vas dok budete stvarali novi pogled na život. Neophodno je da shvatite da niko ne dolazi u naš život slučajno; da se sve dogodi tačno onda kada treba; da je ono što se dogodilo jedino što je moglo da se dogodi i da je prošlost ono što treba u prošlosti i da ostane. Ovi zakoni duhovnosti nose poruke mira i zahvalnosti koje nam omogućavaju da načinimo korak unazad i pronađemo u sebi moć onda kada nas događaji udare svom snagom.

Ukoliko se na poslu osećate loše jer su šefovi neprijatni i grubi prema vama, ili vas nepravedno kažnjavaju, pozivamo vas da pročitate knjigu Okruženi lošim šefovima Tomasa Eriksona, koji prikazuje glavne razloge za nezadovoljstvo na poslu i nudi načine za njihovo prevazilaženje. Naučite da se izborite sa lošim osećajem i budite iznad situacije, radite u harmoniji i bez pritisaka. Koristeći isti sistem klasifikacije u četiri boje, koji je primenio u međunarodnim bestselerima Okruženi idiotima i Okruženi psihopatama, Erikson nas opominje da je život prekratak da bismo bili okruženi lošim uticajima.

U maestralnom delu Bolja polovina doktora i naučnika Šarona Moalema ponovo ćete sagledati opstanak naše vrste. Pišući jasno i očaravajuće, Moalem prepliće istraživanja i studije slučaja, oslanjajući se na iskustva iz života svojih pacijenata – lečenje prevremeno rođenih beba na Odeljenju neonatalne intenzivne nege, brigu o HIV pozitivnoj siročadi na Tajlandu. Osim što obrazlaže genetičku superiornost žena, autor poziva i na preispitivanje androcentrizma u medicinskim studijama – pa čak i na to kako se lekovi prepisuju.

Misli o nervoznoj planeti britanskog pisca Meta Hejga, koji je pobrao brojne književne nagrade i čije knjige su prevedene na skoro 30 jezika, pokazaće nam kako da sačuvamo zdrav razum u današnjem svetu koji nas izluđuje. Ova genijalna knjiga nas podseća na sve ono što smo zaboravili: da budemo ljudska bića, da budemo empatični, jedinstveni, da sopstvenu vrednost nikada ne merimo u odnosu na druge ljude. Hejg nam ukazuje kako da se osećamo srećno kada se podstiče naša anksioznost, te kako da ostanemo ljudi u svetu tehnologije.

Iskoristite neodoljivu akciju na sajtu vulkani.rs.

 

NAPOMENE:

* Akcija traje od 28. novembra do 8. decembra na sajtu vulkani.rs.

** Kupovinom tri knjige sa spiska naslova obuhvaćenih akcijom, najjeftiniju dobijate za jedan dinar.