Pretraži sajt

VULKAN IZDAVAŠTVO NA 57. NIŠKOM SAJMU KNJIGA

28.
11.
2022.

Na veliku radost ljubitelja knjige Vulkan izdavaštvo predstaviće se na 57. Niškom sajmu knjiga i upriličiti druženje sa našim najčitanijim domaćim autorima.

Druženje sa niškom čitalačkom publikom u četvrtak, 1. decembra, zakazali su višestruko nagrađivana spisateljica za decu Ljiljana Krstić, koja će od 13 sati potpisivati svoju knjigu Roleri za mrave, i jedan od naših najčitanijih pisaca Miodrag Majić, koji će se sa publikom družiti od 19 sati i potpisivati svoj novi roman Rudnik.

Zbirka najlepših pesama i maštovitih priča za decu iz pera Ljiljane Krstić, objavljena u okviru Vulkančićeve edicije Za zlatnu medalju, podeljena je na tri celine, u kojima se autorka poigrava žanrovima – od poetske, rimovane proze, preko poezije, do bajke. Pesme i priče su povezane istovetnim motivima – prijateljstva, mašte i detinjstva.

Smeštena u savremeni kontekst, dela Ljiljane Krstić nose snažne poruke o dobroti, ostvarivanju snova i istinskim vrednostima, bilo da je reč o pesmama o životinjama ili modernim bajkama. U tom humanom dejstvu obilja poetskih slika je snaga ovih rukopisa.

U središtu novog Majićevog bestselera nalazi se junak koji će vas, od prve do poslednje stranice, zagledan u krhotine nekadašnjeg života, voditi kroz sopstvena sećanja, i sve što bude kazao biće dovedeno u pitanje. O rudniku će se ispredati raznolike priče, ali on će ostati pod velom tajne sve dok glavni junak ne odluči da krene u potragu za njim.

Poštovaoci Majićeve proze biće u prilici da razgovaraju s autorom i o njegovim ranije objavljenim delima koja su izazvala pažnju javnosti u čitavom regionu, maestralnim delima Deca zla i Ostrvo pelikana, koji su rasprodati u neverovatnih 70.000 primeraka.

Pozivamo ljubitelje kvalitetnog štiva da posete Vulkanov štand na Niškom sajmu knjiga do 4. decembra.