Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

YA Vulkan knjige na popustu od 50%

21.
11.
2022.

Iskoristite onlajn-akciju do 24. novembra!

Ljubitelji knjiga biće u prilici da od 21. do 24. novembra putem sajta vulkani.rs kupe izdanja iz oblasti Young Adult po specijalnim cenama. Svi naslovi namenjeni mladim čitaocima biće na posebnom popustu od čak 50%! O knjigama koje su obuhvaćene Vulkanovom novom akcijom možete se informisati putem linka.

Pripremili smo nekoliko predloga o kojima se uveliko priča na BookTok-u.

Smešten u drevno kraljevstvo inspirisano zapadnoafričkom mitologijom i kulturom pod opresivnom vladavinom patrijarhata, roman Ratnice zlatne krvi prati šesnaestogodišnju Deku na njenom putu da otkrije svoju sudbinu. Deka živi u strahu i iščekivanju Obreda čistote koji će joj odrediti sudbinu. Već drugačija od svih zbog svoje neobične intuicije, ona se moli za crvenu krv kako bi najzad osetila da negde pripada. Međutim, na dan obreda, njena je krv zlatna, boje nečistote, i Deka zna da će se suočiti sa posledicama gorim od smrti. Pablišers vikli piše da su neverovatne heroine i feministička mitologija ono što izdvaja trilogiju Namine Forne. Knjiga je vrtoglavom brzinom postala bestseler Njujork tajmsa, a Tin vog ju je proglasio za jednu od najboljih YA knjiga godine.

Suzan Kolins je u uzbudljivom romanu Igre gladi stopila avanturu i romansu, i radnju smestila u budućnost koja na veoma zabrinjavajući način podseća na našu sadašnjost. U ruševinama područja nekada poznatog pod imenom Severna Amerika nalazi se zemlja Panem, sa blistavim glavnim gradom Kapitolom i dvanaest distrikta. Kapitol je surov i okrutan, drži distrikte u pokornosti tako što ih primorava da svake godine šalju po jednog dečaka i jednu devojčicu, od dvanaest do osamnaest godina, koji će učestvovati u Igrama gladi – borbi do smrti koju uživo prenosi televizija. Čuveni Stiven King opisao je ovaj roman kao zarazni, navodeći da nije mogao da prestane da ga čita.

Bestseler Njujork tajmsa i Ju-Es-Ej tudeja Hiljadu njegovih poljubaca autorke Tili Kol će vas nasmejati i rasplakati u isto vreme. Ovo je priča o jednom momku i jednoj devojci i njihovoj povezanosti koja je nastala u trenu i večna je. O ljubavi koju ni vreme ni razdaljina ne mogu da slome. Ljubavi koja nema kraja, ili tako bar oni veruju. Zašto mu je ona, koja je nekada imala polovinu njegovog srca uz obećanje da će ga verno čekati da se vrati, okrenula leđa bez ijedne reči objašnjenja? Zašto mu je Popi, koja je nekada imala polovinu njegovog srca uz obećanje da će ga verno čekati da se vrati, okrenula leđa bez ijedne reči objašnjenja.Ova romantična priča puna uzbuđenja vratiće vam veru u pravu ljubav, koja ne zna za granice i ne bira trenutak. Godine 2016. roman je nominovan na sajtu Goodreads za nagradu Young Adult Fiction.

Dvoje mogu da čuvaju tajnu Karen Makmanus pravi je izbor za ljubitelje misterija. Eko Ridž je gradić u Americi, koji Eleri nikada nije posetila, ali o kome je mnogo toga čula. Tamo je njena tetka nestala kada je imala sedamnaest godina. A pre pet godina, kraljica mature pronađena je ubijena. Sada Eleri mora da se preseli ovde i da živi sa bakom koju jedva poznaje. Pre početka škole, neko će razglasiti da ista opasnost vreba, a kao dokaz tome, još jedna devojka je nestala. Iako je gradić kao sa razglednice, krije u sebi razne tajne. A Eleri zna sve o njima. Njena majka, njena baka – svi imaju neku tajnu. U Eko Ridžu svako krije nešto. Samo, tajne su opasne, a većina ljudi ne ume da ih čuva.

Iskoristite ovu specijalnu ponudu i poručite YA knjige putem sajta vulkani.rs.

 

NAPOMENE:

* Akcija traje od 21. do 24. novembra samo na sajtu vulkani.rs.

** Akcijom su obuhvaćeni svi YA naslovi Vulkan izdavaštva.