Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Povodom Svetskog dana muškaraca popusti u Vulkanu

19.
11.
2022.

Svetski dan muškaraca obeležava se širom sveta 19. novembra više od 20 godina, sa ciljem da se istaknu njihova dostignuća, doprinos porodici, poslovnoj i društvenoj zajednici, braku, te celokupnom društvu.

Da bi ukazalo na značaj tog datuma, Vulkan izdavaštvo je odlučilo da na taj dan za kupovinu putem sajta vulkani.rs obezbedi 30% popusta na odabrane naslove, kao i dodatnih 10% za tri ili više kupljenih knjiga. Dostava je besplatna.

Preporučujemo dela koja su pobrala brojne pozitivne kritike i osvojila milione čitalaca širom sveta.

Bestseler Bez daha engleske spisateljice Ejmi Makalok pravi je izbor za sve one koji vole uzbudljive trilere prepune šokantnih obrta. Priča će vas povesti u jezivu zonu smrti i klaustrofobično okruženje nepalske planine Manaslu. Nakon što je umalo izgubila život u Snoudonu, novinarka Sesili Vong se zarekla da se više nikad neće popeti na planinu. Ali onda joj je ponuđeno da intervjuiše svetski poznatog alpinistu Čarlsa Makveja dok postavlja svetski rekord. Postoji samo jedna začkoljica: ona mora da stigne prva. Uspon je zastrašujući, ali istina je jezivija. Ubica je na planini. Opasnost se povećava sa svakim metrom visine, a vazduh je previše redak čak i za vrisak.

Tajna od milijardu dolara iz prve ruke nudi znanje o milijarderima preduzetnicima, i to ispričano njihovim rečima. Rafael Badzijag nam ukazuje da moramo da kročimo van zone komfora ako želimo da postignemo nešto veliko. Dok budete čitali ovu knjigu, otkrićete da morate da iskoristite svaku priliku da učite – kad god i gde god je to moguće, da osluškujete svoje želje i svoju strast. Jer strast je jedan od najvažnijih kvaliteta poslovnog čoveka i deo tajne uspeha za mnoge intervjuisane. Ako imate strast prema onome što radite, bićete motivisani, željni i neumorni. I, naravno, morate naporno da radite. Možete biti talentovani, možete biti vizionar, ali morate da radite i da nikad ne odustanete.

Jedan od najepskijih momenata u čitavoj grčkoj istoriji veličanstveno oživljava na stranicama romana Soko Sparte Kona Iguldena, slavnog autora bestseler serijala o Juliju Cezaru i Džingis-kanu. Godina je 401. pre nove ere. Nakon smrti svog oca Darija, Artakserks Drugi preuzima persijski presto i vlada carstvom koje se proteže od obala Egejskog mora do severa Indije. Međutim, na horizontu njegove naizgled čvrste vladavine pomalja se senka: njegov brat Kir Mlađi polaže pravo na presto. Samo jedna vojska može da pomogne Kiru – deset hiljada sinova Sparte čiji su očevi poginuli u Termopilskom klancu ili u ratovima na Peloponezu. Ali bitke se mogu dobiti ili izgubiti jednim udarcem. Kada ostanu zarobljeni u srcu neprijateljske imperije, bez vođe, Spartanci moraju da nađu put do mora i do slobode. Samo jedan čovek može da ih vodi: Atinjanin Ksenofont. I samo zahvaljujući njemu, savremeni svet će saznati za legendarnih Deset hiljada i njihov povratak kući. Knjiga za one koji vole istorijske spektakle i vrhunsku istorijsku fikciju!

Pun šokantnih filmskih rezova, Kad vukovi zovu, prvi roman koji je hvaljeni švedski autor misterioznih priča Hans Rosenfelt napisao samostalno, nateraće vas da okrećete stranicu za stranicom. Kada su ljudski ostaci pronađeni u stomaku mrtve vučice u zabačenom gradu Haparanda na severu Švedske, policajka Hana zna da ovo leto neće biti kao ostala. Telo žrtve povezano je sa krvavim poslom s drogom s druge strane granice u Finskoj. Ali kako je žrtva završila u šumi nadomak Haparande? I gde su droga i novac nestali? Vremena je malo, a oni nisu jedini koji tragaju. Knjige Hansa Rosenfelta, tvorca skandinavske serije Most i ITV/Netfliksove serije Marsela, objavljene su na trideset pet jezika i prodate u pedeset pet miliona primeraka širom sveta.

U zabavnoj i impresivnoj knjizi Neobjašnjene misterije Vil Pirson istražuje dvadeset misterija koje se nalaze na raskršću predivnog i izuzetno čudnog. Neke, poput iznenadnog nestanka putnika i posade jedrenjaka Marija Selesta, postale su poznate u celom svetu. Druge, kao kriptidi, mnogo su skorije i možda nešto manje poznate. Tajanstvena stvorenja poput Bigfuta i čudovišta iz Loh Nesa balansiraju na granici mogućeg i nemogućeg, prevare i stvarnosti, činjenica i mašte. Bilo da se radi o intrigama izgubljenih civilizacija, kao što je Gobekli Tepe u Turskoj, ili o Zodijaku, serijskom ubici, ili pak o neuhvatljivoj Šifri iz Šagbora, koju ni Dikens ni Darvin nisu uspeli da reše – svaka od ovih misterija na jedinstveni način predstavlja izazov.

Ove i mnoge druge naslove potražite na sajtu vulkani.rs.

 

NAPOMENE:

* Popust od 30% + 10% za tri ili više kupljenih knjiga važi samo na sajtu vulkani.rs

** Po sniženim cenama dostupni su odabrani naslovi Vulkan izdavaštva