Pretraži sajt

Vulkanovi trileri na Sajmu knjiga

24.
10.
2022.

Vulkan izdavaštvo na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga predstaviće se celokupnom produkcijom, sa više od 100 novih izdanja. Novi trileri koji su već osvojili čitaoce širom sveta donose novu dozu adrenalina, uzbuđenje i napetost za sve ljubitelje žanra.

U maestralnom psihološkom trileru Kuća bez sećanja autora svetske senzacije Šaptač Donata Karizija vraća se jedan od najuspelijih likova iz romana Kuća glasova: dečji psiholog i hipnotizer Pjetro Gerber. Uspavljivač dece. Čovek sa teškom prošlošću i sadašnjošću, koja je sve samo ne linearna, ovog puta se suočava sa još težim slučajem, mračnim i zagonetnim kao ljudski um: pozvan je da vrati glas detetu bez sećanja. Gerber ga mora pronaći u meandrima dečakovog uma, gde ga je zatočio misteriozni „pripovedač“.

Od autora bestselera Lanac Adrijana Makintija stigla nam je Zamka. Saznajte kako jedan trenutak nepažnje može da pretvori savršen odmor u košmar. Za Heder Bakster putovanje u Australiju sa novopečenim suprugom Tomom i njegovo dvoje dece, Olivijom i Ovenom, predstavlja ostvarenje sna. Ali kao i na svakom porodičnom odmoru, malo toga ide po planu: prevruće je, deci je dosadno, a obećanih koala nema ni na vidiku. Kada nakon slučajnog susreta sa meštanima dobiju poziv za izlet na Dač Ajland, to izgleda kao savršena prilika. Međutim, kada njihova poseta nakon kobne greške dovede do strašne nesreće, ostrvo će za Baksterove postati zatvor u kojem iz svakog ćoška vreba smrtonosna zamka. Zamka koja će ih naterati da izaberu koga će žrtvovati kako bi preživeli.

Na Sajmu knjiga pronađite i novi triler proslavljenog autora tri nastavka bestseler serijala Milenijum Davida Lagerkranca Obscuritas, roman koji nas vodi u najmračnije dubine ljudskog uma. U Stokholmu je ubijen fudbalski sudija, a za ubistvo je osumnjičen i uhapšen Đuzepe Kosta, čovek preke naravi i otac jednog od igrača. Dokazi deluju čvrsto, ali Kosta uporno odbija da prizna ubistvo, zbog čega načelnik policije traži pomoć i savet od profesora Hansa Rekea, slavnog psihologa i svetski poznatog stručnjaka za tehnike ispitivanja. Ako iko može da izvuče istinu, onda je to on.

Od engleske književnice Sare Pirs stigao nam je briljantni triler Sanatorijum, koji je odmah nakon objavljivanja dospeo na bestseler listu Njujork tajmsa i Sandej tajmsa, i istovremeno je postao izbor urednika Amazona i Književnog kluba Ris Viderspun. Napola skriven šumom i pod senkama pretećih vrhova, Le Some je oduvek bio zlokobno mesto. Odavno ocrnjen uznemirujućim glasinama, napušteni sanatorijum renoviran je u minimalistički hotel s pet zvezdica. Impozantni i izolovani zbeg u Švajcarskim Alpima poslednje je mesto na svetu na kome Elin Vorner želi da bude. Međutim, uzela je odmor od svog detektivskog posla i kada je njen otuđeni brat Ajzak i njegova verenica Lor pozovu da proslave njihovu veridbu u hotelu, Elin nema razloga da ne prihvati poziv. Stigavši usred preteće oluje, odmah joj je neprijatno, nešto je čini nervoznom u vezi s ovim hotelom. A kada se sledećeg jutra probude i otkriju da je Lor nestala, Elin mora da se prepusti instinktu da bi je pronašla.

Slučaj ubistva opisan u romanu Mentalista Kamile Lekberj i Henrika Feksevsa ne liči ni na jedan sa kojim se detektivka Mina Dabiri ranije susrela. Žrtva je zarobljena u mađioničarskom sanduku, sa mačevima zabodenim kroz njega. Ali ovog puta to nije mađioničarski trik, to je ubistvo, slučaj prepun preokreta. Pošto traga za zastrašujućim ubicom, Mina traži pomoć od čuvenog mentaliste Vinsenta Valdera. Samo on može da joj približi tajni svet magije i iluzija.

Kajzerova mreža je nova knjiga Stiva Berija uz koju će uživati istinski ljubitelji intrigantnih istorijskih romana koji predstavljaju važne događaje u potpuno drugačijem svetlu. Dvoje kandidata nadmeću se za mesto kancelara Nemačke. Jedan je patriota koji je služio zemlji prethodnih šesnaest godina, a drugi je uzurpator koji podstiče plamen nacionalističke mržnje. Oboje čuvaju svoje tajne, ali samo jedno zna istinu o onom drugom.

Još jednu uzbudljivu priču podarila nam je i Karen Dion u romanu Kći močvare, koji je časopis Lajbreri džornal proglasio jednim od najboljih trilera 2017. godine. Glavna junakinja Helena najzad ima život kakav zaslužuje, ali ona sa sobom nosi tešku tajnu – njen otac je oteo njenu majku kada je bila tinejdžerka i držao je u izolovanoj kolibi u močvarama Mičigena. Helena, rođena dve godine nakon otmice, volela je svoj život u prirodi i neobično detinjstvo, a volela je i oca, koji je bio njen heroj iako je ponekad bio surov. Volela ga je, sve dok nije saznala koliko nemilosrdan može da bude. Nakon više od dvadeset godina, on beži iz zatvora i Helena zna da jedino ona može da ga pronađe. Roman je preveden na više od 25 jezika i u pripremi je ekranizacija knjige – snima se film sa Dejzi Ridli i Benom Mendelsonom u glavnim ulogama.

Na Sajmu knjiga susrešćete se i sa, prema oceni Tajmsa, jednim od najboljih kriminalističkih romana u ovoj godini, knjigom Gorka dunja autorke Liz Veb. Hana ima oca koji pati od demencije, brata TV zvezdu sa kojim više nije u kontaktu, i majku čija je nerazjašnjena smrt otvorila skrivene pukotine na površini naizgled običnog porodičnog života. Sada je odrasla žena, u istim godinama kao i njena majka kada je ubijena, i likom neobično podseća na nju. Pokušavajući da pobegne od senke nasleđa i postupaka svojih roditelja, odlučuje da najzad otkrije šta se zaista dogodilo.

Vulkan izdavaštvo pripremilo je i brojne druge naslove, koje ćete, bez sumnje, pročitati u dahu.

Posetite nas na Sajmu knjiga, od 23. do 30. oktobra, u Hali 1 i Hali 4.

Vidimo se!