Pretraži sajt

Vulkan klasici na specijalnoj sajamskoj akciji

23.
10.
2022.

Ljubitelji bezvremenih priča i veličanstvenih istorijskih saga, sanjari, nepopravljivi romantici, zakleti avanturisti, zaljubljenici u magični realizam, fantastiku i misticizam, iskoristite ponudu koja se ne propušta! Remek-dela klasične književnosti u izdanju Vulkan izdavaštva mogu biti vaša po specijalnim sajamskim cenama. Samo danas, 23. oktobra, na sajtu vulkani.rs, uz redovni popust od 15% odobravamo dodatnih 20% popusta, a prilikom kupovine tri ili više knjiga ostvarujete popust od još 10%! Isporuka knjiga kupljenih tokom akcije na teritoriji Srbije je besplatna.

Roman Džordža Eliota je zadivljujuća hronika sudbine provincijskog gradića protkana tihom dramom običnih života i pogrešnih izbora likova uhvaćenih u tajanstvenom lavirintu samospoznaje. Midlmarč ima sve od života: bogate i siromašne, konvencionalne i radikalne, književnost i nauku, politiku i romansu, ali nam pre svega daje viziju onoga što leži u svakom ljudskom srcu. Midlmarč – roman za ljubitelje vrhunske literature i upečatljivih opisa jednog vremena i ljudi koji su u njemu živeli.

Jedan od najčitanijih romana Čarlsa Dikensa Velika očekivanja silovita je drama iskušenja i bola, u kojoj se neobične sudbine nezaboravnih likova prepliću na čudesne načine. Osim ove antologijske priče velikana viktorijanskog doba engleske književnosti, jedinstveno jednotomno izdanje Izabrana dela donosi još dve priče u kojima Dikens daje nadu da uvek postoji dobro i da nas ono uvek negde čeka – Oliver Tvist i Priča o dva grada.

Satira, farsa, fantastika i mistika, filozofska parabola, pa i melodrama, uz neodoljive primese sarkazma i prefinjene ironije – na granici zbilje i mašte, sna i jave – tvore magični svet remek-dela Majstor i Margarita. Nasuprot mračnoj strani čovečanstva, u romanu Mihaila Bulgakova, grotesknoj priči o ljudskoj sudbini, još snažnije blista ljubav majstora i Margarite, čista i neiskvarena, jača i od same smrti.

Može li ljubavni zanos biti jači od stega koje nameće društveni poredak? Junaci romana Dama s kamelijama Aleksandra Dime upoznaće se sa svim licima ljubavi. Kada više ne budu mogli da vladaju sopstvenim srcem, ono će zavladati celim njihovim bićem. Tada će se njihova ljubav pretočiti u nadu, pa u san, a naposletku, u iskupljenje života.

Priča o kreaciji Viktora Frankenštajna postala je mnogo više od strašne priče kojom je Meri Šeli odgovorila na izazov prijatelja i čuvenog pisca lorda Bajrona: ona je prerasla u neprevaziđen roman koji svedoči o stradanju jednog nesrećnog stvorenja. Kultni klasik Frankenštajn za sve ljubitelje gotskog horora!

Na sajtu vulkani.rs pronađite i bisere stvaralaštva legendarne britanske spisateljice Džejn Ostin, veličanstveni roman Margaret Mičel Prohujalo s vihorom, neprevaziđeni klasik ruske i svetske književnosti Rat i mir, epski roman Viktora Igoa o iskupljenju i požrtvovanosti Jadnici, remek-delo političke literature Životinjska farma Džordža Orvela, zavirite u uzbudljive biografije slavnih ličnosti u romanima Irvinga Stouna i Pjera la Mira, podsetite se kakvu tajnu krije Slika Dorijana Greja...

 

NAPOMENE:

* Klasici Vulkan izdavaštva su na specijalnom sajamskom popustu 15% + 20% + 10% za tri ili više kupljenih knjiga.

** Specijalna ponuda važi za naslove koji nisu obuhvaćeni drugim akcijama.

*** Dostava knjiga na teritoriji Srbije je besplatna.