Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Svetski bestseler „Kuća bez sećanja“ Donata Karizija uskoro u prodaji

21.
10.
2022.

U snovima vreme ne postoji

„Postoji mesto u nama, udaljeno i nepoznato. Hipnotizeri ga zovu zaboravljena soba. Niko ne zna gde se nalazi. Tamo odlažemo sve što odbacuje naše nesvesno. Nečiste instinkte, skrivene misli, neobjašnjive strahove, najneobičnije želje. Zaboravljena soba je ćorsokak.“ Nepredvidivo, hipnotično, moćno. Spremite se da uđete u šumu iluzija i obmana – Kuća bez sećanja uskoro na vulkani.rs!

U maestralnom psihološkom trileru Kuća bez sećanja vraća se jedan od najuspelijih Karizijevih likova iz romana Kuća glasova: dečji psiholog i hipnotizer Pjetro Gerber. Uspavljivač dece. Čovek sa teškom prošlošću i sadašnjošću, koja je sve samo ne linearna, ovog puta se suočava sa još težim slučajem, mračnim i zagonetnim kao ljudski um: pozvan je da vrati glas detetu bez sećanja. Gerber ga mora pronaći u meandrima dečakovog uma, gde ga je zatočio misteriozni „pripovedač“.

Autor svetske senzacije Šaptač je ovim delom dokazao da serijska ubistva i prolivanje krvi nisu nužni za stvaranje odličnog trilera. Misterija ljudskog uma, svesnog i nesvesnog, toliko je fascinantna da postaje apsolutni protagonista priče.

Nestali dečak pronađen je u šumi kada su svi već izgubili svaku nadu. Niko ima dvanaest godina i deluje da je dobro: neko ga je hranio, oblačio, brinuo o njemu. Ali nije moguće otkriti ko, jer Nikolin ne govori. Njegova svest je poput kuće u potpunom mraku, u koju je naizgled nemoguće ući. Jedini koji može da dopre do njega je dečji psiholog Pjetro Gerber. Najbolji hipnotizer u Firenci pozvan je da istraži Nikov um i otkrije njegovu priču. I iako deluje nemoguće, on uspeva u tome: prepoznaje okidač – pokret, kombinaciju reči – koji pokreće nešto u dečaku. Ali kada Niko počne da priča svoju priču, Gerber shvata da je otvorio vrata zaboravljene sobe. Sobe u kojoj se krije nešto zlokobno, zlo. Prve reči koje Niko izgovori su samo ulaz u zaboravljeno mesto, puno sećanja i užasa.

Jer priča... priča nije njegova.

Neosporni protagonista romana je ljudski um i njegova sposobnost da manipuliše svešću. Zbog brojnih nedoslednosti i enigmi koje karakterišu priču, Pjetro Gerber je uveren da dečak nije iskren i da priznanje navodnog teškog ubistva koje je sam počinio predstavlja samo laž iza koje se krije složenija istina.

Kuća bez sećanja oscilira na niti između psihologije i neizvesnosti, koja stvara zaplet gde ništa nije onako kako izgleda, gde se prošlost obavija oko sadašnjosti u klupku koje je teško razmrsiti. Mračna Firenca je nemi svedok i jedina izvesnost unutar lavirinta sačinjenog od nekoliko koncentričnih priča. Na vama je da postavite delove slagalice na pravo mesto.

Italijanski i svetski bestseler Kuća bez sećanja uskoro će biti dostupan na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije, i to po specijalnoj sajamskoj ceni.