Pretraži sajt
%
×
SVETSKI DAN KNJIGE - 15% + 20% + 10% NA 3
dana sati minuta sekundi

Promocija knjige „U Vučjoj jazbini“ i poseta autorke Rozele Postorino

19.
9.
2022.

Promocija knjige  „U Vučjoj jazbini“ i poseta autorke Rozele Postorino

U Beogradu je sinoć održana dugoočekivana promocija knjige U Vučjoj jazbini (At the Wolf's Table) koju je upotpunila i poseta italijanske nagrađivane autorke Rozele Postorino.

Prethodni romani Postorinove ovenčani su sa više prestižnih nagrada u Italiji, dok je priča o običnim ljudima koji preživljavaju emotivne i moralne uspone i padove u želji da sačuvaju goli život odmah nakon objavljivanja 2018. godine izazvala svetsku pažnju. Roman U Vučjoj jazbini zasnovan je na istinitim događajima koji su se odvijali u „jazbini“, to jest štabu jedne od najozloglašenijih ličnosti savremenog doba, Adolfa Hitlera. Knjiga je vrlo brzo postala italijanski svetski bestseler koji je preveden na čak 17 jezika.

Pored predstavljanja ove knjige koja je osvoila preko 10 prestižnih književnih nagrada, razgovarali smo sa autorkom o samoj ideji, istinitom događaju koji ju je podstakao da istraži i piše o surovom životu. Životu koji je u svakom trenutku mogao biti okončan.

Čitanjem knjige otkrićete priču o Rozi koja oslikava lik Margo Volk, jedne od degustatorki koja je priznala i govorila o svim zastrašujućim dešavanjima tek nakon 60 godina.

Autorka nije imala priliku da lično razgovara s Nemicom Margo Volk, koja je 2014. godine otkrila tajnu - da je, zajedno sa još 14 žena, krajem Drugog svetskog rata radila kao probačica hrane za Adolfa Hitlera, već je, nakon što je pročitala ispovest Volkove u jednim novinama, prenela njenu priču kroz žanr fikcije.