Pretraži sajt

Promocija knjige Vakuum Jovane Dišić u Domu omladine

12.
9.
2022.

Prvi roman autorke Jovane Dišić Vakuum u izdanju Vulkan izdavaštva biće predstavljen 29. septembra u 18.00 časova u Domu omladine u Beogradu (Makedonska 22).

O knjizi će, pored autorke, govoriti Muharem Bazdulj, pisac, prevodilac i novinar, Filip Grbić, pisac i prevodilac, Jovana Milovančević, književna kritičarka i novinarka Radio Beograda 2, i Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.

Književno veče biće održano u Tribinskoj sali na prvom spratu. Dobrodošli su svi ljubitelji pisane reči.

Ana, glavna junakinja romana Vakuum, vratila se u mesto u kojem je odrasla nakon što je završila studije. Zaglavljena je u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi, koja je samo jedan od razloga njenog unutrašnjeg preispitivanja. Iako želi drugačiji život, ona je neprestano razapeta između želje da tim putem krene i straha da neće umeti da stigne do kraja.

Anina priča u romanu Vakuum napisana je tako da postaje priča svakog čitaoca, jer pokreće univerzalne teme traganja za identitetom, nesnađenosti pojedinca u savremenom društvu, u kojem je vrednosni sistem narušen, i međuljudskih odnosa koji, čak i kada smo okruženi porodicom i prijateljima, ne otklanjaju osećaj usamljenosti.

Jovana Dišić (35) završila je srednju školu u rodnom Požarevcu, a odrasla je u naselju Crljenac u opštini Malo Crniće. Završila je Filološki fakultet u Beogradu, direktor je Biblioteke Nikola Sikimić Maksim u Kučevu, angažovana je na mnogim projektima iz oblasti kulture.

Roman Vakuum možete pronaći u knjižarama Vulkan širom Srbije i na sajtu Vulkan izdavaštva vulkani.rs.